Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie?

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock en Sarah Keizer
  • Geplaatst in hondenvoeding
  • 0
Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie?

De meest gestelde vraag bij ons als de vakantieperiode aanbreekt: 'Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie'? Daarom hebben wij onze verschillende soorten vakantievoeding op een rijtje gezet.

Wanneer je jouw hond brokken voert of een combinatie van brokken en natvoer, dan kun je tijdens de vakantie het beste gewoon hetzelfde blijven voeren wat de hond thuis ook eet. In dat geval neem je gewoon de hondenbrokken mee en de hondensnacks zoals altijd. Op vakantie verbruiken veel honden extra energie en hebben ze dus ook meer voer nodig. Neem dus niet precies mee wat de hond krijgt het aantal dagen, maar neem wat extra brokken mee. Zo heb je in elk geval voldoende ook als de hond meer verbruikt dan thuis.

 

Maar wat nu als je jouw hond vers voert?

“Ik herinner mij dat wij jaren geleden op vakantie gingen met een kleine diepvriezer achter in één van onze bussen en de honden achter in de andere bus. Eén van onze honden deed het toen alleen goed op een combinatie van Carnibest natuurvoer en een kuidenmix. Ik geloof dat we bijna 100 kilo moesten vervoeren. Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte om het verse vlees op deze manier mee te nemen en ook niet ieder vakantiehuisje heeft zoveel vriezerruimte.”

 

 

Alternatieven op vers vlees voor vakanties

Wanneer jij niet met een diepvriezer in de auto gaat rijden en als het vakantiehuis waar je in verblijft geen grote vriezer heeft. Dan is het tijd om te gaan zoeken naar alternatieven op de versvoeding die jouw hond normaal eet. De meest gestelde vraag bij ons als de vakantieperiode aanbreekt is dan ook: 'Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie'? Daarom hebben wij onze verschillende soorten vakantievoeding op een rijtje gezet.

 

Gestoomde worsten 

Steeds meer leveranciers komen met houdbaar vers vlees. Van Carnivoer heb je Carnivoer2GO worsten, Farm Food heeft Farm Food Fresh Menu in zakjes, Kivo heeft houdbare worsten. Daarnaast hebben wij ook worsten van Ritzenberger, dit merk heeft pure worsten, maar ook complete menu's. Ook zijn er worsten van Runner en Meatlove. De laatst genoemde wordt geproduceerd in Duitsland. Voor dit kwalitatief goede merk worden alleen grondstoffen gebruikt die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Het vlees, de plantaardige producten en de kruiden zijn afkomstig van boerderijen uit de regio, dit zijn altijd kleinschalige regionale slachthuizen en pluimveebedrijven. Alle ingrediënten worden gedeclareerd, zodat het altijd duidelijk is wat er precies in het product zit. MeatLove gebruikt alleen vers vlees en nooit geen voorbewerkt vlees.

 

Complete blikvoeding

Ook is er een ruime keuze aan blikvoeding. Van diverse merken zijn er goede blikken verkrijgbaar, blikken waar echt veel vlees inzit. Zo zijn er blikken van Bandit, Dibo, Eden, Nature Dog Food, Herrmann's, de blikken van Steakhouse zijn geschikt voor honden met allergieën (ze bevatten 1 eiwit), Lila Loves It en ZiwiPeak.

 

Luchtgedroogde of gevriesdroogde hondenvoeding

Wat ook enorm handig is, is luchtgedroogde of gevriesdroogde voeding, dit kun je al dan niet met water aanlengen. Eigenlijk is het een soort astronautenvoer. Het is zo voedzaam, dat je er maar een beetje van nodig hebt. Ideaal als je weinig ruimte hebt om voeding mee te nemen op vakantie. 

 

Hondenbrokken

Ook wanneer jouw hond niet dagelijks brokken krijgt, kan het overschakelen naar brokken voor de vakantie een goede optie zijn. Kies dan wel een merk met een hoog vleesaandeel en weinig tot geen granen, zoals Eden of Essential Foods. Heb je nu een hond met een voedselallergie? Dan zijn de O’Canis brokken een goede optie. Wil je liever geperste brokken gaan voeren omdat het beter aansluit op de verse voeding? Dat kan ook, maar geperste brokken bevatten vaak wel granen.

 

 

Overstappen op vakantievoeding

Wanneer je jouw hond andere voeding gaat geven op vakantie, dan is het wel aan te raden om de voeding die jij hebt gekozen alvast een keer te testen. Eenmaal op reis wil je niet zitten met een hond die de voeding niet eet of dat het qua ontlasting helemaal niet goed gaat. In het geval van diarree is het altijd handig om de Puur Psyllium vezels mee te nemen, want ook vakantie stress kan voor diarree zorgen. Test de door jou gekozen voeding door dit een weekend te geven en te kijken hoe jouw hond het er op doet. Zo kun je nog overstappen op een andere vakantievoeding mocht het toch niet zo goed vallen.

 

Lichtgewicht hondenvoeding voor kampeervakanties

Een heel ander probleem wat zich zou kunnen voor doen tijdens de vakantie; je wilt samen met jouw hond een actieve kampeervakantie of trektocht maken maar je wilt niet met kilo’s hondenvoer slepen. Welke hondenvoeding is lichtgewicht en geschikt om mee op reis te nemen? De beste keuze in dit geval is de gevriesdroogde voeding van Pawfect of van Nandi. Vriesdrogen is een manier van conserveren waarbij het vocht uit voeding wordt getrokken. Deze manier wordt ook toegepast bij voeding voor onderweg voor mensen en dus ook verkrijgbaar voor de hond. Een beetje water toevoegen en jouw hond is ook lekker aan het smullen.

 

Andere handige tips voor de vakantie

Ben je nu benieuwd naar onze andere tips voor een vakantie samen met jouw hond? Lees dan zeker ook nog even het artikel; op vakantie met de hond, onze tips.

Weet je nu nog niet precies welke voeding het beste past bij jouw hond voor op vakantie? Neem dan contact op. We kunnen je voorzien van een uitgebreid advies op maat. Ben je er wel al helemaal uit? Dan wensen we jou een hele fijne en ontspannen vakantie!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.