Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie?

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock
  • Geplaatst in hondenvoeding
  • 0
Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie?

Alternatieven voor het voeren van vers vlees tijdens de vakantie op een rijtje

De voorbereidingen voor de (zomer)vakantie zijn in volle gang en de meest gestelde vraag bij ons in de winkel is op dit moment: 'Wat voer ik mijn hond tijdens de vakantie'? Daarom hebben wij onze verschillende soorten vakantievoeding op een rijtje gezet.

 

Ik herinner mij dat wij jaren geleden op vakantie gingen met een kleine diepvriezer achter in één van onze bussen en de honden achter in de andere bus. Eén van onze honden deed het toen alleen goed op een combinatie van Carnibest natuurvoer en een kuidenmix. Ik geloof dat we bijna 100 KG moesten vervoeren. Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte om het verse vlees op deze manier mee te nemen.

 

Steeds meer leveranciers komen met houdbaar vers vlees, zo is Carnivoer2GO hier een enorme hardloper. Behalve dat pens ontbreekt, zijn de recepten precies als bij de rauwe variant. Deze worsten zijn van zeer goede kwaliteit en zeer handig om mee te nemen. Ook Farm Food, Barfmenu, Naturis en sinds deze maand ook de biologische Darf slager bieden hier uitweg in. Het gehele assortiment vind je hier.

 

Neemt dit alsnog teveel ruimte in beslag, dan is er Fresco Dry Raw Food, wij zijn enorm enthousiast over dit nieuwe product. Dit product zit tussen rauwe voeding en brokvoeding in. Tijdens het proces van luchtdrogen wordt het vocht uit het vlees ontrokken. Daarna wordt er enkel wat groente en fruit toegevoegd. Deze mooie voeding is verkrijgbaar in kip, lam, rund of paard (dus ook geschikt voor veel honden met allergieën). Naar verhouding voer je er weinig van, ca 1% van het lichaamsgewicht bij een volwassen hond. Daarom neemt het ook niet zoveel plek in bij de bagage. Je hoeft aan deze voeding geen water toe te voegen.

 

Een ander product dat wij graag uit willen lichten zijn de biologische blikken van Buddy's Bite, deze biologische blikvoeding voor honden komt uit de Terra Pura fabriek in Duitsland. Deze merken mogen het Duitse Demeter keurmerk gebruiken, een strengere controle is er niet. Veel honden met jeukklachten of met bijvoorbeeld doffe vachten knappen enorm op wanneer ze overschakelen op deze voeding. Je kunt het dus ook altijd als hoofdvoeding geven, maar wellicht interessant om hiermee kennis te maken op vakantie. Hoeft het voor jou niet perse biologisch te zijn, we hebben ook veel keuze in het de blikvoeding van Dibo.

 

Daar wij zoveel keuze hebben in houdbare voedingen, is het onmogelijk om ze stuk voor stuk te behandelen in dit artikel. Via deze link kom je in de shop, waar alles op categorie gesorteerd staat. Ook kan het echt geen kwaad om als alternatief eens brokvoeding te voeren. Wanneer je kiest voor merken als Nature Dog Food, Canagan, Celtic Connection of Eden Petfood heb je een mooie brok met een hoog vleesaandeel.

 

Kom voor een persoonlijk advies graag langs bij ons in de winkel of neem contact op via de mail of telefonisch op 06-13249532 tijdens onze openingstijden. Wij versturen door heel Nederland en België (m.u.z. van diepgevroren producten). Op werkdagen voor 15.30 uur besteld, is de volgende dag in huis! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden