3 lickimat recepten voor de feestdagen

3 lickimat recepten voor de feestdagen

Maak Kerst extra bijzonder voor jouw viervoeter met onze feestelijke LickiMat recepten!

LickiMat recepten voor de feestdagen

In dit blogartikel delen we 3 creatieve kerstgerechten geïnspireerd op traditionele gerechten. Als bonus ook een recept voor een feestelijk dessert. Tijd om jouw trouwe viervoeter te verwennen met een gezonde en smakelijke feestelijke maaltijd dus! Weet je nog niet wat een LickiMat is? Lees dan eerst dit blogartikel. LickiMatten zijn er in verschillende soorten en maten, ze zijn er zelfs voor katten. Zo is er voor iedere dier een geschikte likmat. Deze recepten zijn speciaal voor honden:

 

LickiMat recept 1: Rudolf's Rendierfeest

Ingrediënten:

Escapure Worst Wild
Gekookte zoete aardappelblokjes 
Bottenbouillon Hert
Terra Canis Rood Fruit
Nandi Sprinkles Bushveld Venison
Vleesstrip Hert (optioneel)
 

Bereiding:

Maak de zoete aardappel schoon en snij in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten gaar. Maak ondertussen met de bottenbouillonpoeder een glaasje bottenbouillon klaar. Doe de blokjes vervolgens met wat bottenbouillon in de keukenmachine om er puree van te maken of stamp het samen fijn met een pureestamper. 

 

Basislaag:

Vul de Lickimat met het mengsel van de puree en de bouillon. Snij de Escapure worst in plakjes en snij de plakjes door midden. De plakjes kun je vervolgens verdelen over de basislaag. Voor een grote hond gebruik je de hele worst en is je hond wat kleiner of zelfs heel klein dan kun je ook de helft of een kwart van de worst gebruiken.

 

Topper:

Neem vervolgens wat gevriesdroogd rood fruit en verspreid dit over plakjes worst. Nu je de hele mat vol hebt strooi je de sprinkles eroverheen. Tot slot, het is tenslotte feest, leg je een vleesstrip van hert bovenop de Lickimat als knapperige snack om mee te beginnen.

 

Tip:

Het is extra leuk als je de basislaag in de vorm van een kerstboom uit kunt smeren en de toppers gebruikt om de kerstboom te versieren.

 

Lickimat recept 2: Jamie Rollover's Culinaire Kalkoen

Ingrediënten:
Herrmann's Bio Pure Kalkoen
Smoothiedog Limited Glühwein Party Kalkoen
1 kleine oranje pompoen
Mastercraft Topping Kalkoen
Veggiekoekjes Fruit Bloempjes
Pala Treats Turkey
Kalkoennek (optioneel)
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de pompoen in de oven en rooster deze voor 15-20 minuten. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil en de pitten en de draden aan de binnenkant. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes even in de keukenmachine om er een puree van te maken. Meng de puree vervolgens met SmoothieDog glühwein party kalkoen en met het blikje Herrmann's puur kalkoen in een kom met een vork. Dit mengsel gebruik je als basislaag. Smeer dit uit over de gehele Lickimat. Mocht je wat overhouden dan kun je dit apart houden om de dag erna nog bij de maaltijd te serveren. Indien het dan alsnog teveel is dan kun je het ook in porties invriezen.

 

Topper:

Op deze basis laag verdeel je vervolgens de 3 toppers. Verdeel de Mastercraft topping kalkoen over de basislaag, vervolgens verspreid je de fruitbloempjes erover en tot slot strooi je nog wat Pala Treats turkey over het geheel. Optioneel leg je nog een kalkoennek boven op deze feestelijke kerstcreatie.

 

Lickimat recept 3: Nigella's Lekkerbekbeleving

Ingrediënten:
1 klein stronkje broccoli
Pawfect Fish Stew
Mastercraft Topping Zalm
Zalmhuid (optioneel)
 
Bereiding:
Snijd de broccoli in stukjes en kook het in ca. 5 minuten gaar. Laat het een beetje afkoelen en meng het vervolgens met de Pawfect fish stew. Dit is je basislaag.
 
Basislaag:
Smeer de basislaag in de vorm van een kerstbal uit over de likmat. Sprenkel vervolgens de Mastercraft topping op de lege plekken om de kerstbal heen.
 
Toppers:
Versier de kerstbal vervolgens met wat zalmworstjes en pure zalmkoekjes. Optioneel kun je er nog een stuk zalmhuid naast leggen. Nu is je likmat klaar om je lekkerbek ervan te laten smullen!
 
Bij de feestdagen hoort natuurlijk een dessert, daarom hebben wij als bonus een dessertrecept toegevoegd:
 

Lickimat dessertrecept: Mil's Kwijlwaardige Cheesecake

Ingrediënten:
Griekse Yoghurt
Fleischeslust Meat & Treat Cheese
Betty Miller Cheese Mini's
Biscuit met Kaas Bio
 
Bereiding:
Snijd de Meat & Treat Cheese worstjes in kleine stukjes en meng dit in een schaaltje met een paar eetlepels griekse yoghurt en een halve eetlepel peanut butter. Gebruik dit als basislaag en smeer het uit over de likmat.
 
Topper:
Verdeel vervolgens de 2 verschillende soorten kaaskoekjes over de basislaag en je hebt een heerlijk dessert om de feestdagen mee af te sluiten.
 
We zijn benieuwd of jullie ermee aan de slag gaan en mocht je een creatie voor de feestdagen maken, deel het dan met ons via social media. Lees je dit artikel na de feestdagen? Het zal je hond niet uitmaken, maar we hebben ook een blogartikel met 3 gezonde lickimat recepten die niet speciaal voor de feestdagen zijn.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.