Supplementen voor je hond

Supplementen voor je hond

Je denkt er misschien niet aan maar honden hebben net zo goed als mensen ook basis supplementen nodig in hun dieet. Ze vormen een geweldige en doeltreffende manier om je hond gelukkig en gezond te houden gedurende de verschillende levensfasen.

De beste voedselsupplementen voor je hond

Je denkt er misschien niet aan maar honden hebben net zo goed als mensen ook basis supplementen nodig in hun dieet. Ze vormen een geweldige en doeltreffende manier om je hond gelukkig en gezond te houden gedurende de verschillende levensfasen. Wij hebben een brede selectie van natuurlijke voedingssupplementen voor honden. Of je nu op zoek bent naar een supplement om de vacht van je hond glanzend te houden, je puppy gezond te houden of vitamines om een dieet van natuurlijke voeding aan te vullen. Supplementen zorgen ervoor dat je geliefde hond nog lang en gezond kan leven. Hier lees je welke 6 supplementen de belangrijkste zijn voor je hond. Hieronder kort uitleg over de supplementen die vaak tot de basissuppletie behoren.

 

Aan welke supplementen moet ik denken als ik mijn hond gezond wil houden?

De basis is een goede gezondheid en dit begint in de darmen van je hond. Het is daarom bij gezondheidsklachten belangrijk om als 1e naar de voeding van je hond te kijken. Zorg voor voeding van goede kwaliteit.

 

Probiotica

In probiotica zitten grote hoeveelheden melkzuurbacteriën. Deze bacteriën overleven het maagzuur en bereiken de darm. In de darmen van je hond leven bacteriën. Bij een gezonde darmflora zijn nuttige en schadelijke bacteriën met elkaar in evenwicht. Dit evenwicht kan verstoord worden door ziekte, een infectie of bijvoorbeeld door behandeling met medicijnen.

Dit kun je weer in balans brengen door probiotica toe te voegen als supplement. Daarnaast kun je probiotica toevoegen om de weerstand van je hond te verhogen, ter vermindering van allergische klachten, bij stress en wij adviseren het ook altijd na het gebruik van een antibioticakuur.

 

Vitaminen en mineralen

Om een goede weerstand te behouden is het noodzakelijk dat je hond alle benodigde vitaminen en mineralen in voldoende mate binnenkrijgt. In het najaar kan de weerstand, net als bij mensen, iets teruglopen door verandering van het weer en de overschakeling van zomer- naar wintervacht. Om te voorkomen dat je hond vatbaar wordt voor ziektes, kan preventief vitaminen en mineralen worden gegeven. Daarnaast kun je het toedienen voor, tijdens en na een herstelperiode, bij terugkerende aandoeningen, bij lusteloosheid en ter activering van het afweersysteem.

 

Omega-3

De juiste visolie is een belangrijk supplement. Dit bevat Omega-3 vetzuren. Deze zijn essentieel en noodzakelijk om laaggradige ontstekingen tegen te gaan. Ook zijn ze goed voor de vacht van je hond, het verbeterd o.a. de glans. Omega-3 vetzuren kunnen huid-allergieën verlichten en ze kunnen ook nuttig zijn bij de behandeling van artritis, hartgezondheid en gewrichtspijnen. Lees hier meer over de visolie van Arctic Blue die wij aanbevelen in de winkel.

Veendrenkstof

Veendrenkstof is een natuurlijk product dat bestaat uit verteringsresten van bloemen, kruiden, grassen en vruchten. Als zuiver natuurproduct is het rijk aan aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals ijzer. Voor je hond helpt veendrenkstof bij het verbeteren van de darmflora en het ondersteunen van de werking van de lever. Het is ook een goed middel als je hond last heeft van oprispingen, overmatig boeren of een stinkende bek. Lees hier meer over deze hemelse modder.

 

Tot slot: let goed op de aanbieders van supplementen en koop altijd natuurlijke producten

Laat je goed informeren over natuurlijke voedselsupplementen bij ons in de winkel. Er is in principe geen limiet aan de supplementen die je kunt toevoegen aan het voer van je hond, maar meer is niet noodzakelijk beter. Laat je dus goed informeren door naar de situatie van je hond te kijken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.