De 6 belangrijkste supplementen voor je hond

De 6 belangrijkste supplementen voor je hond

Net zoals voor mensen, zijn er inmiddels heel veel voedingssupplementen voor honden te koop. Maar welke supplementen zijn nu echt essentieel om in huis te hebben voor jouw hond? Om het eenvoudig voor je te maken, zetten wij de 6 belangrijkste supplementen voor alle honden op een rijtje.

Wat is een voedingssupplement voor de hond?

Een voedingssupplement is een aanvulling op de dagelijkse voeding. Dit kan in de vorm zijn van pillen, poeders, drankjes, druppels, capsules of olie. De supplementen dragen bij aan een betere gezondheid. Supplementen bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen of een combinatie hiervan.

 

Supplementen bij gezondheidsproblemen

Heeft jouw hond een specifiek probleem? Kies dan zeker een supplement exact voor dat probleem wat jouw hond heeft. Heeft jouw hond een vlooienallergie? Zet dan Puur Derma en Puur Huid in. Bij diarree of verstoppingen kies je voor Puur Psyllium (een aanrader om altijd in huis te hebben). Bij problemen of infecties aan de blaas kies je voor Puur Urogeni.

 

Belangrijke supplementen voor alle honden

Heeft jouw hond nu geen klachten die je met een specifiek supplement kan oplossen? Toch zijn er producten die je kunt geven, waardoor de gezondheid van jouw hond verbetert. Welke supplementen zijn belangrijk voor iedere hond?

 

  1. Een goede visolie

Een optimale verhouding Omega-3 en Omega-6 is belangrijk voor een goede gezondheid. Honden kunnen zelf deze essentiële vetzuren niet aanmaken. Omega-6 is veelvuldig aanwezig in de voeding, maar Omega-3 krijgen onze honden te weinig binnen. Dit is dus een belangrijk supplement om te geven aan jouw hond. Kies dan een goede kwaliteit visolie zoals de Arctic Blue.

 

  1. Probiotica

Er wordt steeds meer bekend over hoe belangrijk een goede darmgezondheid is. Zelfs gedragsproblemen bij honden kunnen gelinkt worden aan een slechte darmweerstand. Probiotica is dé manier om de goede darmbacteriën aan te vullen. Probiotica kan altijd worden gegeven en is extra belangrijk na een wormenkuur of een antibioticakuur. Kies een probiotica voor de hond van hoge kwaliteit zoals de Groene Os Ultimaflor Probiotica.

 

  1. Puur Drainage

Een reinigingskuur kan het hondenlijf zo veel helpen met gezond zijn en blijven. De Puur Drainage is een supplement dat werkt als reinigingskuur. Zo worden alle ongewenste en giftige stoffen afgevoerd uit het lichaam van jouw hond. Je kunt deze kuur ieder halfjaar doen of juist na intensief medicijngebruik.

 

  1. Bottenbouillon

Dit is nu echt een supplement waar honden ook blij van worden. Waar je meestal poedertjes door een yoghurt heen staat te roeren, is bottenbouillon van zichzelf heerlijk. Bottenbouillon is een smakelijke en gezonde traktatie voor jouw hond. Bottenbouillon bevat veel mineralen in een vorm die het lichaam goed kan opnemen. Ook staat bottenbouillon bekend om de heilzame werking bij ‘Leaky Gut Syndrome’ door de aanwezigheid van natuurlijke gelatine. Je kunt zelf aan de slag om bottenbouillon te maken, maar dat hoeft niet.  Lila Loves It heeft een biologische bottenbouillon gemaakt speciaal voor honden.

 

  1. Bokashi

Wat is Bokashi nu weer? Bokashi is het Japanse woord voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. De Bio-Ron Bokashi speciaal voor honden bestaat uit gefermenteerde groenten, kruiden en pitten. Zo ontstaat er een voedzaam gefermenteerd product dat wordt ingezet als voedingssupplement voor honden. Bokashi is goed verteerbaar en bevat door de fermentatie vitaminen, antioxidanten, huminezuren, minerale complexen en enzymen.

 

  1. Puur glucosamine extra

Glucosamine mocht niet ontbreken in onze top 6 belangrijkste supplementen voor honden. Niet zozeer omdat iedere hond meteen aan de glucosamine zou moeten, maar wel omdat er veel honden zijn die veel baat hebben bij glucosamine. Denk aan honden die een beetje stram lopen, actieve sporthonden en honden met dysplacie. Opvallend weetje: tot wel 90% van alle honden krijgen vroeg of laat gewrichtsproblemen. Als je tijdig begint kan glucosamine het kraakbeen nog herstellen. Kies altijd een goede kwaliteit glucosamine liefst met chondrotoïne en MSM zoals de Puur Glucosamine extra.

 

Dit is de top 6 belangrijkste supplementen voor de hond. Wil je advies over een supplement of een gezondheidsprobleem? Neem contact op voor advies. Let op: bij (acute) gezondheidsproblemen: neem contact op met jouw dierenarts.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.