Hemelse modder

Hemelse modder

15 goede redenen om Sanofor Veendrenkstof te voeren!

Wat is Sanofor Veendrenkstof?

Sanofor Veendrenkstof is een bodemproduct, bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna een langdurig chemisch-biologisch proces de plantenresten omzette in zwart, lobbig veen. Bepalend voor de samenstelling en eigenschappen van dit veen zijn de planten waaruit het is ontstaan. Bovendien speelt de plaats waar de veendrenkstof gewonnen wordt een rol met betrekking tot de mate van geschiktheid voor bijvoeding van dieren. In Oostenrijk komt een veen-type voor dat aangeduid wordt als "Subfossiel".

 

Een absoluut zuiver natuurproduct

Het karakteristieke van dit type veen is dat het plotseling begraven is geraakt onder afzettingen van leem, zand en gesteente. Dit subfossiele veen ligt nu vele meters onder het aardoppervlak. Zoals is af te leiden uit de erin voorkomende plantensoorten is dit veen ca. 7000 jaar geleden ontstaan. Dankzij de voortdurende afsluiting van de buitenwereld is dit veen zeer goed omgezet en gerijpt. Bovendien is het zeer zuiver en praktisch kiemvrij. Aan het veen worden geen chemicaliën toegevoegd, het is absoluut een zuiver natuurproduct. Bovendien wordt het veen niet in kwetsbaar natuurgebied gewonnen.

 

Waarom Sanofor Veendrenkstof in de honden- en kattenvoeding?

Organisch gebonden mineralen en sporenelementen: het is rijk aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals b.v. ijzer. Dit is rijkelijk aanwezig en in de best opneembare vorm. Bovendien bevat het ook in zeer kleine hoeveelheden mangaan, koper, zink, zwavel en andere sporenelementen.

 

Organische substanties: het bevat organische substanties (o.a. kiezelzuur, huminezuren). Het ondersteunt het immuunsysteem.

 

De darmflora wordt geoptimaliseerd.

 

Van de organische stoffen in de veendrenkstof zijn de huminezuren erg belangrijk. Deze werken sterk absorberend en binden gifstoffen, die vervolgens met de ontlasting worden uitgescheiden. Bovendien wordt de werking van de lever ondersteund en de benutting van het voedsel wordt verbeterd.

 

De slijmvliezen komen met de veendrenkstof in optimale conditie. Kiezelzuur werkt bindweefsel-versterkend en stimuleert het immuunsysteem.

 

Het heeft een gunstige invloed op de huidstofwisseling.

 

Het kan het hele jaar door gegeven worden, ook aan drachtige en jonge dieren. Overdosering is niet mogelijk. Gezien de grote verscheidenheid van verschillende werkzame bestanddelen is het een uiterst waardevolle aanvulling op de diervoeding. Het kan eenvoudig aan het voedsel toegevoegd worden, het heeft nauwelijks enige smaak of geur.

 

15 goede redenen om Sanofor Veendrenkstof te voeren...

 1. bij een droge huid en bij een dorre vacht.
 2. voor een normale stoelgang.
 3. bij oprispingen, boeren en bij regelmatig rommelen van de maag.
 4. bij overmatig haaruitval en bij een continue verharing.
 5. bij niet in vacht komen en bij haar dat steeds afbreekt.
 6. ter versterking van de haarwortel en bij een te dunne inplant van de vacht.
 7. als het dier zich bijt en krabt en bij kale plekken in de vacht
 8. ter ondersteuning bij een vlooienallergie of hot spot; dit zijn kleine rode jeukbultjes op de huid t.g.v. vlooienbeten en bij huidjeuk.
 9. bij straatvuil en ontlasting eten.
 10. ter bevordering van de eetlust.
 11. voor de opbouw van de darmflora na wormkuren en antibiotica.
 12. als je hond of kat vaak winden laat en bij met name kleine korte windjes die vreselijk stinken.
 13. bij stinken uit de bek, niet veroorzaakt door problemen in de mondholte en bij stinken vanuit de huid.
 14. voor een goede pigmentatie van de vacht en ook zeker aan te raden als extra stimulans bij pigmentstoornissen aan neus, lippen, oogranden e.d.
 15. bij regelmatige toediening het hele jaar door zorgt de veendrenkstof bovendien voor een korte effectieve verhaarperiode en een prachtige volle vacht

 

De juiste dosering

Kleine honden en katten: 1 theelepel per dag
Middelgrote honden: 2 theelepels per dag
Grote honden: 1 eetlepel per dag


Mengen met de voeding of rechtstreeks in de bek geven. Bij stoornissen kan de hoeveelheid verdubbeld worden. Ook te geven aan paarden, vogels, konijnen, fretten, schapen, geiten, postduiven etc.

Let op: het is een natuurproduct. Daardoor kunnen er schommelingen bestaan in de geur van het product.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.