Ik geef mijn hond paddenstoelen

Ik geef mijn hond paddenstoelen

Bella haar aanhoudende jeuk is drastisch minder geworden nu ik haar het Fyto-supplement Funghi van Carnivoer geef

Bella haar aanhoudende jeuk is drastisch minder geworden nu ik haar het Fyto-supplement Funghi van Carnivoer geef.

 

Dit supplement met 5 verschillende soorten medicinale paddenstoelen en zwammen (uiteraard biologisch geteeld), kalmeren o.a. het immuunsysteem, bevorderen een optimale darmfunctie en ondersteunen huidfunctie. Dit is nog lang niet alles wat dit fyto-supplement voor je hond of kat kan doen, maar dit verklaart wel waarom het nu ineens stukken beter gaat met Bella.

 

We hebben Bella nu bijna 6 jaar, als 14 maanden oude puber kwam ze bij ons en die pubertijd is nooit meer overgegaan. Wij waren rustige Berner Sennen honden gewend, maar Bella was andere koek. Opgegroeid met haar volle zus bij de fokker, waar ze flinke gevechten mee onderhield, kwam ze bij ons en gedroeg ze zich af en toe als een duveltje uit een doosje tegenover onze andere honden. Ze kon grommen vanuit haar tenen tegen Tara-Lynn en Bas. Gelukkig waren die zo makkelijk dat het niet escaleerde. En nu ze al een tijdje alleen is, na het overlijden van de andere 2, is ze een stuk relaxter geworden en is ze superlief voor onze 3-jarige zoon. 

 

Ze had altijd al veel jeuk en regelmatig had ze een hotspot, we merkten al snel dat ze beter geen lamsvlees kon eten, dat gaf gegarandeerd enorme jeuk. Ze functioneert het beste op rauwe voeding met aanvulling van diverse supplementen als puur huid, veendrenkstof en omega-3 visolie. Dit helpt enorm, maar nog was het niet helemaal over. Oja, en adaptogenen (ook zo'n mooi Fyto-supplement) krijgt ze omdat ze nogal een stresskip is. Alles pikt ze op, binnen en buiten op straat. 

 

Adaptogenen zijn stoffen uit planten die de HPA-as, ook wel stress-as genoemd, in het lichaam van je dier kunnen dempen. Het dempt de activiteit van de HPA-as, de stress-as, en verminderd de opgelopen, en vaak ook oplopende, spanning bij je dier. Meer over dit product, wat je intermittent geeft, 3 weken wel en dan een paar dagen niet enz., vind je hier.

 

Maar nu terug naar de paddenstoelen en zwammen. Dit product werd gepresenteerd op de vakbeurs en wij waren direct laaiend enthousiast. Zo enorm innovatief van Carnivoer, onder de supervisie van dierenarts Erwin van Gijtenbeek,  één van de weinigen die wij spraken op de beurs met verstand van zaken. Een mooie toevoeging op de al reeds bestaande Fyto-supplementen. Ik geef het Bella nu 3 weken en het resultaat is verbluffend, behalve een krap aan haar oor af en toe, zie ik haar nauwelijks meer hevig jeuken. 

 

Dit supplement bestaat uit dus vijf medicinale paddenstoelen en zwammen die bijzondere stoffen bevatten die alleen voorkomen in het eco systeem van paddenstoelen en zwammen. Door gebruik van chemische meststoffen, herbiciden en fungiciden, zijn de gezonde schimmel-gemeenschappen in onze bodems drastisch verminderd. Via de voedselketen is de kans klein geworden voor katten en honden om voldoende van deze gezondheidsbevorderende stofjes tot zicht te nemen. Dit als supplement dagelijks door de voeding van je hond en kat doen, levert volgende voordelen: immuunsysteem kalmeren, vitaliseren van oudere dieren, bevorderen van een optimale darmfunctie en dus gezondheid, ondersteunen van de huidfunctie en optimaliseren van de beweeglijkheid van gewrichten.

 

Wil je meer weten over de verschillende Fyto-supplementen dan kun je hier ook nog een gratis E-Book downloaden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.