Gezonde hondenijsjes maken

  • Geplaatst op
  • Door Sarah Keizer
  • Geplaatst in hondentips
  • 0
Gezonde hondenijsjes maken

4 recepten om gezonde hondenijsjes te maken

Gezonde hondenijsjes maken: 4 recepten om meteen te beginnen

Hondenijsjes maken, hoe kun je nu gezonde hondenijsjes maken voor jouw hond? Kom jij nu ook niet verder dan de brokken wellen in water en dan in een plastic bekertje in de vriezer zetten? Wij helpen je naar een gezonder en lekkerder ijsje voor jouw hond.

 

Waarom hondenijsjes?

Hondenijsjes zijn een verkoelende snack voor honden op warme dagen. Maar het maken van ijsjes in voerspeeltjes zorgt er ook voor dat de hond langer bezig is met een verrijkingsspeeltje. Je kunt dan denken aan de ouderwetse Kong, maar ook aan ander voerspeelgoed.

 

Hoe kun je hondenijsjes maken?

Er zijn verschillende manieren om een gezond hondenijsje te maken voor jouw hond. Misschien zelfs wel meer dan je denkt;

  1. Hondenijsjes op een eetbaar stokje
  2. Een likmat ingevroren als hondenijsje
  3. Een verrijkingsspeeltje als hondenijs

 

Hondenijsjes op een stokje

Hondenijsjes op een eetbaar stokje kun je maken met behulp van een speciale mal voor hondenijsjes. Zowel Smoofl als SmoothieDog verkopen deze mallen, waarmee je zelf een hondenijsje maakt. De Smoofl ijsmixen bevatten naast de mix voor een gezond ijsje, ook smakelijke eetbare stokjes. Bij SmoothieDog kies je zelf een eetbaar stokje.

 

Recept 1: SmoothieDog Lamsijsje

De gezonde mixen van SmoothieDog zijn perfect om te gebruiken als verkoelend ijsje. Hoe ga je deze nu maken? Hier volgt het recept.

 

Benodigdheden:

 

 

Leg de mal op een snijplank op je aanrecht en verdeel de inhoud van de SmoothieDog Lam over de 3 vakjes van de ijsvorm mal. Steek de lamssticks in de mal. Pak nu de snijplank op met de mal en wandel naar jouw vriezer. Zo blijft alles in de mal zitten en kun je de mal recht in de vriezer zetten. Even wachten tot het hard is en smullen maar. Als de ijsjes net uit de vriezer komen hou je ze even onder de koude kraan om de ergste kou er af te halen.

 

Recept 2: Een ijsbeker vol gevogelte

Dit tweede recept combineert het verkoelende van een ijsje met de voordelen van een voerspeeltje. Werken voor voer (in dit geval een ijsje) werkt ontspannend en rustgevend voor de hond. Een warme dag waarop je niet veel kunt doen met de hond? Dan is dit recept perfect!

 

Benodigdheden:

 

Zet het SodaPup CoffeCup speeltje op zijn kop, zodat je de grootste opening boven hebt. In de kleinste opening steek je de stopper om lekken te voorkomen. Je gaat nu beginnen met vullen. Prak de Steakhouse blikvoeding kalkoen fijn en doe er een scheutje SmoothieDog doorheen om het iets vloeibaarder te maken. Dit is je eerste laag. Daarna doe je een laagje Griekse yoghurt, dan nog een laag blikvoeding met SmoothieDog en dan als laatste laag nog een keer Griekse yoghurt (een beetje boven uit steken is geen probleem). Druk 1 of 2 gedroogde eendenpootjes aan de bovenkant in de mix en decoreer met de soft trainers. Rechtop in de vriezer zetten. Na ongeveer 18 uur in de vriezer is het speeltje klaar om te geven. Eerst even kort afspoelen onder de koude kraan om de ergste kou er af te halen.

 

Recept 3: Smooflen maar!

Natuurlijk mag de gezonde ijsmix van Smoofl niet ontbreken in deze blog. In iedere beker Smoofl zit de ijsmix en een eetbaar ijsstokje. Het enige wat je nodig hebt is dus een beker Smoofl en een ijsjes mal.

 

Benodigdheden:

 

 

Leg de mal op een snijplank van plastic die mee de vriezer in mag. Doe de Smoofl mix in een (beslag)kom en mix het water er doorheen, tot je een gladde puree hebt. Giet dit mengsel in de mal. Doe de meegeleverde stokjes onderin de ijsjes. Leg de mal met snijplank en al recht in de vriezer. Als de ijsjes helemaal bevroren zijn, kun je ze geven. Spoel voor het geven af met koud water om de ergste vrieskou er af te spoelen. Geef er maximaal 1 per dag aan jouw hond.

 

Recept 4: Lickmat on ice

Lickmatten zijn geweldig voor de hond. Ze zijn echt even bezig met al het voer tussen de groeven van de likmat uitlikken. Het likken werkt ontspannend en helpt door de extra speekselaanmaak het gebit gezond te houden. Een likmat wordt extra moeilijk als je deze voor het geven invriest. Een likmat ijsje dus.

 

Benodigdheden:

 

Leg je Lickmat op een snijpank die de vriezer in mag (alle snijplanken van plastic mogen dat). Meng de bottenbouillon met de Meatlove mals rundvlees worst. Dit wordt je basislaag. Bottenbouillon is een superfood voor honden en heel erg gezond. Het mengsel van de bottenboullon en de gestoomde worst smeer je met en vork over de hele mat heen. Dan plaats je de Fesco Grillers Rund en de gedroogde sprotjes over de basislaag heen. In de vriezer (met plank en al). Als alles bevroren is, kan jouw hond smullen. Waarschijnlijk gaat hij beginnen met de snackjes en dan door naar de bouillon en worstmix. Zo’n hele lickmat gevuld is in de plaats van 1 normale maaltijd. Heb je een kleinere hond? Kies dan de kleine versie van de lickmat. Je kunt er ook meerdere kopen en deze vullen en in de vriezer laten liggen. Zo heb je altijd een bevroren lickmat voor als het warm is. Handig!

 

Gezonde hondenijsjes recepten

Bovenstaande recepten zijn onze 4 voorbeelden van gezonde hondenijs recepten. In de recepten hebben we gekozen voor vulling van bepaalde diersoorten. Mocht jouw hond allergisch zijn kun je de recepten natuurlijk aanpassen naar de diersoort die jouw hond wel mag. De Smoofl hondenijsjes zijn vrij van dierlijke ingrediënten en de SmoothieDog Moestuin ook. Beide zijn een goede optie voor honden die geen dierlijke ingrediënten mogen.

 

 

Een foto van jouw gezonde hondenijs creatie is heel erg welkom! Je kunt het met ons delen via de mail, Facebook of Instagram.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.