Waarom iedere hond een LickiMat nodig heeft

Waarom iedere hond een LickiMat nodig heeft

In deze blog lees je waarom iedere hond een likmat nodig heeft.

Waarom iedere hond een LickiMat nodig heeft

Om bij het begin te beginnen; een LickiMat is een flexibel rubberen matje met een reliëf. Deze besmeer je met lekkers voor de hond. De hond likt het lekkers van de mat af.

 

Likken werkt ontspannend

Waarom heeft jouw hond een LickiMat nodig? Het likken aan een LickiMat is voor een hond een prettige ervaring. Het langdurig ergens aan likken werkt kalmerend. Honden met veel stress gebruiken deze strategie al door herhaaldelijk op één plek op hun lijf te likken. Dat moet je dan weer niet wil willen, want dit herhaaldelijk aan zichzelf likken kan een hotspot veroorzaken. Een LickiMat is daardoor een veilige en prettige manier waarop honden zichzelf kalmeren. 

 

Voordelen van een LickiMat

Naast het feit dat het likken aan een LickiMat ontspannend werkt voor de hond zijn er meer voordelen aan het geven van een LickiMat aan de hond.

 

Alle voordelen van een LickiMat op een rij:

  • Werkt ontspannend
  • Is een prettige bezigheid voor de hond
  • Kan vervelende situaties veranderen in een positieve ervaring
  • Houdt de hond op een goede manier bezig
  • Veelvuldig likken is goed voor de mondhygiëne
  • Gaat verveling tegen
  • Een leuke manier om verschillende soorten voer en lekkers te testen
  • Handig voor vloeibare voeding en het geven van supplementen

 

In welke situaties gebruik je een LickiMat

Er zijn heel veel situaties waarbij een LickiMat perfect te gebruiken is. Natuurlijk kun je jouw hond dagelijks een LickiMat geven zonder speciale reden, maar er zijn ook situaties waarin een LickiMat extra handig is.

 

Kalmeren na activiteit

Kom je net thuis van een lange wandeling, het strand of een honden speeldate? Grote kans dat jouw hond nog vol met adrenaline zit. Maak een LickiMat klaar voor jouw hond en laat jouw hond na de activiteit meteen de LickiMat aflikken. Je zult zien dat jouw hond snel kalmeert en klaar is om uit te rusten.

 

LickiMat mee naar de dierenarts

Moet je naar de dierenarts en wil je de ervaring positief houden? Geef jouw hond dan een LickiMat tijdens het onderzoek. Let wel op dat je jouw hond niet doodsbang iets laat ondergaan. Een goede ontspannen ervaring bij de dierenarts kun je het beste langzaam opbouwen. Door bijvoorbeeld eerst in de wachtkamer te gaan zitten zonder afspraak, met LickiMat. Zo leert jouw hond dat de dierenarts best een fijne plek is.

 

Hond wassen

Veel honden hebben een hekel aan gewassen worden, met de LickiMat is wassen een feestje. Kies voor onder de douche of in bad de LickiMat Splash. De LickiMat Splash heeft een zuignap aan de achterzijde. Daarmee blijft hij plakken op de badkamer tegels of de binnenkant van het bad. Zo is jouw hond lekker bezig en heb jij jouw handen vrij om de hond eens goed te wassen.

 

LickiMat bij de trimmer

Ook bij de trimmer kan een LickiMat het verschil maken tussen een leuke en ontspannen ervaring of een berg stress en paniek. Vraag gerust of de trimmer de LickiMat aan jouw hond wil geven of vraag of je bij de behandeling kan blijven om deze zelf aan jouw hond te geven.

 

LickiMat bij bezoek

Is jouw hond altijd erg opgewonden als je bezoek krijgt? Geef jouw hond eens iets anders te doen met een LickiMat. Zo kan jouw hond zich op zijn eigen plaats lekker bezig houden met het schoonlikken van de LickiMat en kun jij rustig met jouw bezoek praten.

 

LickiMat bij enge geluiden

Vindt jouw hond vuurwerk eng? Of komt er ineens een optocht door jouw straat? Zijn de buren aan het verbouwen? Bij spannende en enge geluiden kun je jouw hond iets positiefs te doen geven door een LickiMat te vullen en deze aan de hond te geven. Ineens zijn die spannende geluiden zo eng niet meer.

 

LickiMat is goedkoop

Een LickiMat is een goedkope manier om jouw hond lang bezig te houden. Een grote hondenkluif kost al snel evenveel als een LickiMat en als die op is, is het ook echt op. De LickiMat kun je blijven vullen en blijven gebruiken. Daardoor is het een goedkope oplossing. De LickiMat Buddy, de LickiMat Soother en de LickiMat Playdate zijn alle drie te koop voor €7,95.

 

LickiMat is geschikt voor allergische honden

De LickiMat is ook een handige oplossing voor allergische honden. Jij weet immers zelf precies wat jouw hond wel en wat niet mag. Jij kunt de LickiMat precies vullen met de voeding die geschikt is voor jouw hond.

 

Waarom heeft iedere hond een LickiMat nodig?

Om nu dan de vraag compact te beantwoorden; iedere hond heeft een LickiMat nodig omdat het een positief effect heeft op de gemoedstoestand van de hond. Je kunt het in verschillende situaties gebruiken, je kunt de LickiMat vullen zoals jij graag wilt, het likken heeft gezondheidsvoordelen en een LickiMat koop je al vanaf €7,95.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.