Stappenplan bij vuurwerkangst voor de hond

  • Geplaatst op
  • Door Sarah Keizer
  • Geplaatst in hondentips
  • 0
Stappenplan bij vuurwerkangst voor de hond

Oud & Nieuw is weer in aantocht en veel hondeneigenaren bereiden zich alweer voor op een hele bange hond door het vuurwerk. Het hoeft niet zo te zijn, je kunt jouw hond heel goed helpen met natuurlijke middelen

Vuurwerkangst hond

Honden die bang zijn voor vuurwerk hebben vuurwerkangst. Honden kunnen bang zijn voor het geluid van vuurwerk, de geur, de flitsen of alles tegelijkertijd. Voor honden is vuurwerk erg beangstigend. Zeker wanneer er vuurwerk afgaat vlakbij jouw hond tijdens een wandeling bijvoorbeeld.

 

Geneesmiddelen die de hond versuffen

Er zijn geneesmiddelen tegen vuurwerkangst die de hond versuffen. Hierdoor heeft de hond het idee niet weg te kunnen, maar de angst voor vuurwerk is er nog steeds (en kan erger worden). Deze middelen zijn niet aan te raden. Maar er zijn gelukkig inmiddels heel veel goede producten die jouw hond helpen om te gaan met de angst maar jouw hond niet versuffen.

 

Stappenplan tegen vuurwerkangst

Begin met vuurwerktraining al lang voor december in aantocht is. Een vuurwerk CD opzetten is géén vuurwerktraining. Online kun je veel handige tips en tricks vinden zoals in de filmpjes van Michelle Vrolijk. Maar je kunt natuurlijk ook met een gedragstherapeut aan de slag.

 

Uiterlijk vanaf 1 december

 

Op 1 december begin je met het geven van Puur Tranquil dagelijks door de voeding van jouw hond. Is er nu in jouw wijk altijd veel en vroeg vuurwerk? Begin dan eerder dan 1 december. Uiterlijk vanaf 1 december ben je begonnen met het geven van Puur Tranquil en dit blijf je geven tot en met Oud & Nieuw en de dagen net daarna.

 

Puur Tranquil

Je begint het vuurwerkstappenplan met het dagelijks geven van de Puur Tranquil. Puur Tranquil is een natuurlijke supplement tegen angst en onrust. Het brengt de hond mentaal in balans zonder te versuffen. Zie je te weinig effect bij de reguliere dosering van Puur Tranquil? Je mag tot 3x de aanbevolen dosering geven indien nodig.

 

Vanaf 15 december

 

Start vanaf 15 december met Puur Nervositeit. De Puur Nervo druppels geef je nu in aanvulling op de Puur Tranquil en blijf je geven tot na Oud & Nieuw.

 

Puur Nervo

De Puur Nervo druppels maken de hond minder angstig voor harde geluiden, zonder te versuffen. Puur Nervo werkt aanvullend op de Puur Tranquil en samen zijn ze extra krachtig.

 

Op 31 december

 

Op 31 december gedurende de hele dag kun je Phytonics Strezz aanvullend op de Puur Tranquil en de Puur Nervositeit geven. Phytonics Strezz helpt in acute stress situaties.

 

Phytonics Strezz

De Phytonics Strezz druppels geef je in acute stress situaties, zoals vlak voordat je de hond gaat uitlaten, op dagen dat er veel geknald wordt en natuurlijk op 31 december.

 

Reacties

  1. Rineke Rineke

    Bedankt voor deze informatie. Hier ga ik zeker per 1 december mee starten. Ik geef mijn Spaanse zwervertje nu al Zylkene, kan ik dat blijven gebruiken dan, of is het beter om daar dan tijdelijk mee te stoppen?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.