Nieuws: ZIWI Peak Air-Dried stopt in Europa

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock
  • Geplaatst in hondenvoeding
  • 0
Nieuws: ZIWI Peak Air-Dried stopt in Europa

Wij betreuren het nieuws dat ZIWI Peak Air-Dried voeding niet meer beschikbaar zal zijn in Europa. De beslissing komt door wereldwijde vraag en EU-regelgeving. Als alternatieven raden we Pala, Sanadog, Pawfect en Nandi gevriesdroogde voeding aan, in afwachting van nieuwe producten van ZIWI Peak later dit jaar.

Helaas hebben wij vorige week te horen gekregen dat het geliefde ZIWI Peak Air-Dried assortiment voor honden en katten niet langer beschikbaar zal zijn voor Europa. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling kan zijn, dit is het voor ons ook. We waren eigenlijk in afwachting van nieuwe voorraad, nadat het heel lang niet leverbaar is geweest door de storm en schade aan de fabriek vorig jaar en toen kwam dit nieuws. Dit is wat ZIWI Peak er zelf over meedeelt: 

 

ZIWI Peak heeft te maken gehad met een overweldigende wereldwijde vraag, waardoor de maximale capaciteit is bereikt voor het produceren van het ZIWI Peak Air-Dried assortiment. Ondanks hun beste inspanningen kunnen zij niet voldoen aan de toenemende vraag en tegelijkertijd de uitzonderlijke kwaliteit en standaarden handhaven die jullie van ZIWI gewend zijn.

 

Daarnaast hebben de strikte normen van de EU-regelgevende instanties, zoals FEDIAF, significante uitdagingen opgeleverd voor het Air-Dried assortiment van ZIWI. De natuurlijke variabiliteit en voedingsdichtheid van hun grondstoffen maken het moeilijk om te voldoen aan deze voorschriften.

 

Hierdoor is uiteindelijk het besluit genomen om de toelevering aan Europa stop te zetten.

 

Blikvoeding komt later dit jaar wel terug en daarnaast komt ZIWI Peak ook nog met een nieuw innovatief product wat het ZIWI Peak Air-Dried assortiment zal gaan vervangen. Voor zowel de blikvoeding als het nieuwe product is het nog niet bekend wanneer dit beschikbaar zal zijn voor Europa.

 

Wat wij nu kunnen aanbevelen als vervangen voor ZIWI Peak Air-Dried is:

 

  • Pala en Sanadog Luchtgedroogde Voeding: Hoewel niet identiek aan ZIWI Peak, bieden deze merken ook luchtgedroogde voedingsopties van hoge kwaliteit die jullie honden zullen waarderen. De voeding van Pala is verkrijgbaar in verschillende varianten, helaas alleen geen enkelvoudige soorten. Sanadog heeft wel enkelvoudige soorten, maar let wel dat deze brok vrij groot is en daardoor wat minder geschikt voor kleine honden of honden die moeite hebben met eten. 

 

  • Pawfect en Nandi Gevriesdroogde Voeding: Ook zijn er 2 merken met hele mooie gevriesdroogde voeding. Pawfect heeft een lijn voor honden en een lijn voor katten. Gevriesdroogde voeding heeft een licht gewicht en is daardoor ook ideaal om mee te nemen op reis of lange wandelingen. Wanneer je deze voeding als hoofdmaaltijd geeft dan maak je het vochtig met lauw warmwater. De voeding zet dan weer uit en wordt een papje. Voor honden hebben we naast Pawfect ook gevriesdroogde voeding van Nandi. Nandi is verkrijgbaar in struisvogel, konijn en hert wat mooie opties zijn voor honden die niet tegen standaard diersoorten kunnen.

 

We hopen hiermee goede alternatieven te bieden en blijven in afwachting van het nieuwe product waar ZIWI Peak later dit jaar mee komt. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Reacties

  1. Nett Nett

    Wat ongelofelijk jammer maar heel veel dank voor de duidelijke uitleg. Nu hoeven we voorlopig niet steeds te kijken of het er alweer is. Het was een absoluut TOP product. Heb het dikwijls cadeau gedaan waarna de honden ook daar er verslaafd aan raakten

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.