Darmprotocol

Darmprotocol

Het Darmprotocol van de Groene Os is een duidelijk programma om de darmgezondheid van jouw huisdier blijvend te verbeteren. Het darmprotocol bestaat uit een overzichtelijk stappenplan.

Het Groene Os Darmprotocol

Het Darmprotocol van de Groene Os is een duidelijk programma om de darmgezondheid van jouw huisdier blijvend te verbeteren. Het darmprotocol bestaat uit een overzichtelijk stappenplan waarmee je in 20 weken stap voor stap de darmweerstand van jouw hond of kat gaat verhogen.

 

Redenen om het darmprotocol toe te passen:

 • Gedragsproblemen
 • Voedselovergevoeligheid of allergie
 • Terugkerende wormbesmettingen
 • Moeilijkheden met het verteren van de voeding
 • Bij een gevoelige huid en jeukklachten
 • Om de darmgezondheid te herstellen

 

Het darmprotocol is een stappenplan geschikt voor honden en katten vanaf 1 jaar oud.

 

Start analyse

Om te beginnen is het belangrijk om de huidige gezondheidstoestand (mentaal en fysiek) onder de loep te nemen. Staat jouw huisdier op de juiste voeding die niet belastend is voor het lichaam? Kies je de juiste snacks en geef je jouw huisdier voldoende beweging en voldoende ontspanning en rust? Dit zijn allemaal zaken die meespelen bij de (darm)gezondheid van jouw huisdier.

 

Bekijk ook welke medicijnen en/of supplementen jouw huisdier nu krijgt. Door het darmprotocol kunnen andere supplementen tijdelijk moeten worden stopgezet en medicatie minder goed worden opgenomen. Overleg hierover altijd met jouw behandelend dierenarts.

 

Let op: kom je er nu achter dat je beter over kunt stappen op een andere voeding? Of heeft jouw huisdier een andere routine nodig? Moeten er eerst stress veroorzakende dingen worden aangepakt? Heeft jouw hond bijvoorbeeld verlatingsangst, maar laat je hem toch alleen? Ga dan eerst aan de slag om dit aan te pakken. Stap geleidelijk over op een andere voeding of schakel een gedragstherapeut in. Begin daarna aan het darmprotocol.

 

Doorlopend gedurende het Darmprotocol

Belangrijk om de darmen gezond te houden is een huisdier dat in balans is, zowel geestelijk als lichamelijk. Om deze reden begin je het darmprotocol met De Groene Os Adaptonicum en blijf je dit geven gedurende alle 20 weken van het darmprotocol.

 

Stap 1: weerstand verhogen

In deze eerste periode van 3 weken ga je aan de slag om de weerstand van jouw hond of kat te ondersteunen en te verhogen. Het histaminegehalte in het bloed wordt verlaagd. Een verhoogd gehalte aan histamine wordt veroorzaakt door een verstoorde darmflora, stress en infecties. Naast het verlagen van het histamine gehalte, wordt de methylatie juist verbetert. Methylatie is een proces dat actief is in de cellen van het lichaam. Het vermogen om te kunnen methyleren is extreem belangrijk voor een goede gezondheid.

 

De 4 producten die je in stap 1 geeft;

Multivitaminen en Mineralen Complex
Teunisbloemolie
Scutellaria Tinctuur
Darm Compositum

 

Na 3 weken stop je met het geven van de producten uit stap 1 en ga je verder naar stap 2. Adaptonicum blijf je geven.

 

Stap 2: reiniging

In deze stap draait alles om het reinigen van het lichaam. De uitscheidingsfunctie van de nieren en de lever worden nu bevordert, evenals de lymfedrainage. Ook de darmen worden gereinigd. Na deze stap kun je met een gereinigd lichaam verder naar stap 3.

 

De 2 middelen die je in stap 2 geeft:

 

Drainage Compositum
Psyllium Husk

 

Na 3 weken is stap 2 afgerond en stop je met het toedienen van de 2 middelen uit deze stap. Adaptonicum geef je nog steeds en je gaat verder met de middelen uit stap 3.

 

Stap 3: indringers bestrijden

Stap 3 is voor het bestrijden van indringers. Daarna kan de darmgezondheid weer worden opgebouwd. All Secpticum is perfect voor het bestrijden van indringers omdat het helend werkt op de slijmvliezen van het maag-darmkanaal. Ook werkt All Septicum weerstand verhogend.

 

Het middel van stap 3:

 

All Septicum

 

Na 6 weken stop je met het geven van de All Septicum en ga je verder naar de 4e en laatste stap. Adaptonicum blijf je geven.

 

Stap 4: herstellen van de darmflora

Je hebt jouw huisdier nu al voorbereid op deze laatste en belangrijke fase. Tot nu toe heb je gewerkt aan het reinigen van het lichaam, ontgiften en een goede weerstand. De All Septicum heeft al een mooi voorzetje gegeven in het herstellen van het slijmvlies van de darmen en het verhogen van de weerstand. Nu krijgt jouw hond of kat 8 weken lang een probiotica kuur om de darmen in optimale conditie te krijgen.

 

Het middel van stap 4:

 

Ultimaflor

 

Vergeet ook niet om Adaptonicum te blijven geven. Na 8 weken Ultimaflor heb je het darmprotocol succesvol afgerond.

 

Heb je nu vragen of loop je ergens tegenaan gedurende het darmprotocol? Neem dan contact met ons op voor begeleiding of advies.

Reacties

 1. Yvonne Möring-Veerman Yvonne Möring-Veerman

  Ik heb het gelezen en er is met de darmen van Guusje niets mis sinds ze Ritzenberger gestoomd vlees eet de bio variant eend.
  Ze heeft alleen hele rooie potjes gekregen, dit komt waarschijnlijk van de amarant ze heeft namelijk een Pollen-alergie.
  Dus wij willen overgaan op ritzenberger puur eend. wij geven er ook vitaminen van de groene os bij + omega 3. Rob komt eerdaags de puur variant van Ritzenberger halen daar zit geen amarant in dus dan hoop ik wederom van de rooie poten af te zijn. Groetjes Yvonne.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.