Waarom Bokashi zo gezond is

Waarom Bokashi zo gezond is

Bokashi is gefermenteerde aanvullende voeding, het bevat effectieve micro-organismen die zorgen voor een gezonde darmflora en een goed functionerend immuunsysteem.

Bokashi is een gefermenteerde aanvullende voeding, het bevat effectieve micro-organismen die zorgen voor een gezonde darmflora en een goed functionerend immuunsysteem.

Bokashi, aanvullende hondenvoeding die is vervaardigd vanuit het traditionele Bokashi fermentatieproces heeft veel voordelen voor je hond. Door de rijke verzameling aan natuurlijke voedingscomponenten is het een product dat geschikt is voor honden met allergieën of die gevoelig zijn voor bepaalde voeding. Ook als je je hond organisch eten wilt geven zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen zijn Bokashi-producten op basis van groente of voor de vleeseters de ideale keuze.

 

Wat is Bokashi?

Bokashi bootst de inhoud van de maag van een planteneter na. Deze inhoud is erg gezond en wordt in het wild door wolven en honden opgegeten als ze een prooidier nuttigen. In Bokashi bevinden de pre-biotica (vezels) zich in een fermentatie proces waarbij meer dan 80 verschillende effectieve micro-organismen, gezonde bacteriën, gisten en schimmels (pro-biotica) het materiaal omzetten en daarbij een veelheid aan essentiële en goed opneembare voedingsstoffen zoals natuurlijke vitaminen produceren. Dit fermentatie proces zorgt voor gezonde darmen en een gezond immuunsysteem.

 

Bio Bokashi: hondenvoeding die goed is voor de darmen 

Voeding die op basis van Bokashi is geproduceerd heeft veel pre- en pro-biotische voedingscomponenten die gelden als een alternatief voor vuile pens. Het bevat een goudmijn aan gezonde bacteriën. Deze bacteriën (of schimmels en gisten) eten de aanwezige suikers in het voedsel op en hierbij worden zuren gemaakt. Deze melkzuurbacteriën zijn onmisbaar voor je gezondheid. Door melkzuur wordt er een sterke microbiële balans in stand gehouden en voelt je hond zich fitter.

 

Wat moet ik verder weten over Bokashi?

Het is belangrijk dat Bokashi op een stabiele koele plaats bewaard wordt en dat je altijd een schone lepel gebruikt om het op te scheppen. Zo voorkom je contaminatie. Met een vieze lepel kan de houdbaarheid ook worden verkort. Let op de geur van Bokashi-producten om de versheid te bepalen. Een frisse zure geur is altijd goed en betekent dat je het kunt blijven geven. Een mooie bijkomstigheid is dat je oude Bokashi nog als plantenvoeding in de bodem kunt gebruiken. Het is dus ook goed voor het milieu en voor het tegengaan van verspilling.

 

Uitstekend te combineren in een dieet met veendrenkstof

In combinatie met het gebruik van Veendrenkstof heeft Bokashi een langdurige werking die heilzaam is voor de maag en darm van je hond. Beide producten ondersteunen elkaar op bijzondere wijze waarbij Bokashi de darmflora en de maag stimuleert. De veendrenkstof zorgt voor een optimale conditie van de maag- en darmwand. Gecombineerd zijn deze voedingsstoffen dus een sterke aanvulling op het dieet van jouw hond.


Tot slot nog wat voordelen van Bokashi

*Het bevordert de spijsvertering

*Het helpt tegen stress en verbetert de eetlust

*Het is veilig voor elk ras, voor jonge en oude honden, bij lactatie of dracht, bij ziekte en allergieën

*Honden die slecht tegen granen kunnen verdragen gefermenteerde granen wel

*Hersteld de darmflora bij slechte ontlasting en diarree, zorgt voor minder ontlasting

*Betere weerstand van de darmen dus minder kans op ziekte

*Kan poep en modder eten voorkomen

*Voegt waardevolle en goed opneembare voedingsstoffen toe

*De voeding kan worden teruggebracht met tien procent en bij brokken zelfs nog meer

*Geschikt voor honden die vers, brokken of houdbare voeding eten

*Het verbeterd de vachtconditie, vette huid en geur worden minder

*Werkt als pre-pro-biotica na operatie, ziekte en anti-biotica kuur en herstelt de werking van maag en darmen

*Het wordt graag gegeten

 

2 soorten Bokashi

Wij hebben 2 soorten Bio Bokashi in het assortiment, namelijk Bokashi voor vleeseters en groenten Bokashi. Laatst genoemden kun je geven aan dieren die een glutenallergie hebben.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.