Natuurlijke bestrijding van vlooien, teken & wormen

Natuurlijke bestrijding van vlooien, teken & wormen

Wij geven je graag een kijkje in de natuurlijke producten in ons assortiment om vlooien, teken & wormen te bestrijden.

Ongenodigde gasten weren op een natuurlijke manier

 

We beginnen met vlooien en teken. Deze kleine bloedparasieten kunnen lelijk bijten en zich in razend tempo vermenigvuldigen. Een goede vlooien- en tekenbestrijding is dan ook essentieel. Meestal ontdek je een besmetting omdat je hond (of kat) jeuk heeft. Ook tekenbeten kunnen enorm jeuken. Controleer je hond goed op teken na iedere wandeling en verwijder ze direct. 

 

Hoe kun je vlooien en teken bestrijden op een natuurlijke manier? Wij hebben hier een aantal oplossingen voor. Allereerst raden wij aan om je hond, na het zoveel mogelijk verwijderen van vlooien en teken, te wassen met shampoo van STOP!, hiermee verwijder je de resterende vlooien en verzacht en verfris je de huid. Deze shampoo kun je goed gebruiken i.c.m. met de druppels, die wij hieronder beschrijven. Mochten er irritatie plekjes zijn, dan kun je deze behandelen met 1e hulp balsem, cbd balsem of Vetramil honingzalf. 

 

Wanneer je hond helemaal vlo- en teekvrij is ga je hem beschermen tegen een nieuwe besmetting. Ons meeste verkochte middel zijn de druppels van STOP!, hier schreven wij al eerder een uitgebreide blog over

 

Daarnaast zijn er ook producten die je inwendig kunt gebruiken: de Bio wonderolie van Zwergnase is nieuw in ons assortiment en komt uit Duitsland. Het is een biologische kokosolie met een uniek kruidenmengsel voor de afweer van teken en andere insecten (mijten, muggen en dazen) bij honden en katten. Deze olie kun je puur geven of door de voeding doen. Vlo & teekweg is ook een natuurlijk product dat je door het voer kunt mengen. Deze producten hebben beide minimaal 2 weken nodig alvorens het afdoende werkt.

 

Vergeet niet de omgeving te behandelen met STOP! omgevingsspray. Met dit ecologische vriendelijke product vernevel je de omgeving. Het voordeel tegen over een chemisch product is o.a. dat mens en dier de ingespoten omgeving niet hoeven te verlaten, het is zuinig in gebruik en het ruikt lekker fris.

 

 

Ook wormen zijn zeer vervelend

 

Maar wij blijven benadrukken dat je niet kunt ontwormen wanneer er geen wormen aanwezig zijn. Laat daarom de ontlasting controleren op wormen. Meten is weten! Wanneer er geen wormen worden aangetroffen hoef je niets te doen! Zijn er wel wormen gevonden, dan ontkom je er niet aan om een, in dit geval, 'chemisch' product te gebruiken om de wormen te verdrijven. Hiervoor adviseren wij Milbemax. Dit gebruik je 2 keer met 2 weken tussentijd. Zo worden namelijk ook de nakomelingen gedood. 

 

Kun je niets natuurlijks inzetten? Zeker wel! Kijk eens naar Puur parasiet balans en Bio wormverdrijver van Zwergnase. Deze producten zet je ieder kwartaal in als een kuur en hiermee verhoog je de weerstand in de darmen en maak je het milieu onaantrekkelijk voor parasieten. Sowieso komen parasieten minder voor bij gezonde huisdieren. Zorg dus vooral ook dat je je hond(en) en/of kat(ten) gezond houdt met goede voeding en ondersteuning voor een gezonde darmflora.

 

Mocht je nog vragen hebben over natuurlijke bestrijding van vlooien, teken & wormen? Reageer dan onder dit bericht, kom langs in de winkel of mail naar [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.