Klantenervaring van Annemarijn en Pippa Laan

Klantenervaring van Annemarijn en Pippa Laan

In deze rubriek vertellen klanten hoe ze de service en de natuurlijke producten voor hun hond of kat van Hondjekoek ervaren

Wat voor hond heb je? Wat is haar (bij)naam, ras en leeftijd? Heb je leuke anekdotes over je trouwe viervoeter?

 

Onze hond heet Pippa (bijnaam Pippeloen) en ze is drie jaar oud. Het is een Griekse asielhond, als pup van 8 weken oud in haar eentje op straat gevonden. Ze is sinds ze 6 maanden oud is bij ons in huis.

 

Pippa gaat een paar keer per week met haar grote idool Brenda mee met de uitlaat en daar is ze een bekende gangmaker. Op ieder filmpje van Brenda zie je een zwart-wit gestippelde bliksemschicht voorbijschieten, eindeloos spelend, rennend en stoeiend. En ondertussen is ze ook het braafste meisje van de klas.

 

Waarom heb je voor dit ras of deze kruising gekozen?

 

Pippa is een onbekende kruising van jachthond keer jachthond, waarschijnlijk met een grote dosis Pointer en wat windhonderigs erin. Ze is supersnel, superslim en oersterk.

 

Hoewel ik zelf erg van het type ‘jachthond’ gecharmeerd ben was ik daar niet specifiek naar op zoek. Ik zocht eigenlijk naar een gezonde leuke kruising. Maar ik zag Pippa voorbijkomen en was verkocht: dit was MIJN hond.

 

Mensen vragen ons wel eens: als je dit allemaal van tevoren geweten had, zou je dan ook voor een buitenlandse hond gegaan zijn?

 

Voor ons gezin speelt deze vraag totaal niet. Dit is de enige echte Pippeloen en samen werkt het. Ik vergelijk haar niet met andere honden, of met het opvoedingstraject dat andere honden doorlopen.

 

In het begin was het allemaal echt niet zo makkelijk voor alle partijen, want het was voor Pippa een totaal andere wereld om bij mensen in huis te wonen. En voor ons jonge gezin was het ook best even wennen. Pippa is heel druk en heel snel angstig en dat leverde best wel eens wat problemen op, met name met het ontvangen van bezoek en met alleen thuis zijn. En nog steeds is het een proces waar we samen hard aan werken, met heel goede hulp aan de zijlijn. Het blijft een zoektocht om Pippa te helpen om te gaan met haar angsten en om te zorgen dat haar prikkelemmer niet continu overstroomt. De adrenaline spuit namelijk snel uit haar oortjes. Maar ik denk dat het voor heel veel mensen in onze omgeving heel leerzaam is om te zien hoe je daarmee om kan gaan. Doseren is het magische woord.

 

Ik pleit er ook echt voor dat dit aspect van het hebben van een hond, zeker ook met het adopteren van buitenlandse honden, goed uitgedragen wordt. Wat heeft jouw hond nodig en hoe kun je hem dat het beste bieden?

 

Ondertussen is het echt fantastisch om te zien hoeveel we van elkaar geleerd hebben, ons allemaal aan elkaar aangepast hebben en we echt de grappigste en liefste hond van de wereld bij ons in huis hebben wonen.

 

 

Wat vind je het allerleukste aan het hebben van een hond?

 

Pippa is een volwaardig gezinslid. Ze is grappig, lief en een heerlijke bijdehante tante. Ze kan zich echt met veel dramatiek op je schoot werpen om uitgebreid geknuffeld te willen worden. De kinderen en Pippa zijn echt vrienden voor het leven. Er wordt dagelijks gespeeld en gestoeid, en ondertussen leren de kinderen van haar heel goed om op de kleinste hondensignalen te letten. Pippa is altijd als eerste van de partij als er een hut/boot/bed gebouwd wordt en heeft hierin een groot acteertalent. En soms wil ze even alleen zijn en trekt ze zich terug.

 

Als we wel eens op vakantie gaan gaat Pippa niet mee, ze kan al die nieuwe prikkels niet goed aan en we hebben gelukkig een fijn opvangadres voor haar. Maar eigenlijk kunnen wij het niet zo goed aan om zonder de hond te zijn. We kijken dan iedere dag filmpjes van Pippa op onze telefoon en dan missen we haar vreselijk... afijn, we gaan dus maar niet zo vaak weg!

 

De liefde die wij voor haar voelen is met geen pen te beschrijven en krijgen we ook voor 1000 procent retour!

 

Kun jij er ook zo van genieten als je hond met smaak eet?

 

Jazeker! Het gekke is dat je van een ex-zwerfhond zou denken dat ze enorm op eten gefixeerd is, maar dat is dus helemaal niet het geval met Pippa. Maar ze krijgt iedere dag te eten als een prinses en is daardoor in topvorm!

 

Is natuurlijke voeding voor je hond belangrijk voor je en waarom?

 

Vanwege mijn werk als osteopaat voor dieren ben ik mij er zeer van bewust dat je bent wat je eet. Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat een lichaam, of dat nu van een dier of van een mens is, eet wat bij hem past. En dat dat zo puur en natuurlijk mogelijk is.

 

Zelf eten wij ook zoveel mogelijk biologisch en in het seizoen, voor mijn dieren vind ik dat ook belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat je door goede voeding een heleboel gezondheidsproblemen kunt voorkomen.

 

Voor Pippa is het niet haalbaar om dagelijks een eend te vangen en van snavel tot zwemvlies te verorberen (al zou ze dat best graag willen) dus proberen we dat zoveel mogelijk na te bootsen door haar vers vlees te voeren, en eend is dan ook favoriet. Ook de beloningen die ze krijgt zijn op basis van gedroogd vlees of vis. Maar het allergelukkigst wordt Pippa toch van af en toe een gekookt ei!

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Hondjekoek?

 

Als je in Haarlem en omstreken woont, een hond hebt én met honden werkt kun je niet om Hondjekoek heen!

 

Wat is jullie favoriete product uit ons assortiment?

 

Naast het diepgevroren verse vlees zijn bij ons in huis de gedroogde eendennekken en de zalmkoekjes favoriet! In mijn praktijk heb ik brokjes met een hoog vleesgehalte als beloning voor mijn hondenklantjes.

 

Kom je in ons fysieke winkel in Haarlem of shop je liever online?

 

Ik rij altijd even langs de winkel, ook voor een gezellig praatje met Theo. We hebben altijd een hoop te bespreken!

 

Wat is de beste tip die je van ons hebt gekregen?

 

Eigenlijk werkt het voor mij andersom: ik geef jullie winkel altijd op als tip voor mijn klanten in regio Kennemerland die hun hond of kat graag zo natuurlijk en gezond mogelijk willen voeren. Ook belangrijk: bij jullie kun je prima advies inwinnen over goede voeding voor jouw hond of kat.

 

Heb je nog tips voor ons?

 

Lekker doorgaan met het creëren van bewustwording over gezonde hondenvoeding! Daar valt nog heel veel terrein te winnen!

 

 

Annemarijn Laan is osteopaat voor dieren. Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel: alle weefsels zijn met elkaar verbonden en deze systemen houden elkaar in een gezond lichaam in evenwicht. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten in het hele lichaam veroorzaken. Om deze reden behandelt een osteopaat geen specifieke aandoeningen, maar bekijkt het gehele dier. Ook bij chronische aandoeningen kan osteopathie ingezet worden om het leven van het dier comfortabeler te maken. Volg Annemarijn ook via Facebook of Instagram

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.