Hondenpindakaas

Hondenpindakaas

Wist jij dat er ook speciale pindakaas voor honden bestaat? Het bestaat! Waarom er een speciale pindakaas voor honden is, waar je het voor gebruikt en welke pindakaas je echt niet aan jouw hond mag geven, dat lees je allemaal in deze pindakaas blog.

Mag een hond pindakaas?

Het korte antwoord is ja, een hond mag pindakaas. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je jouw hond pindakaas wilt geven. De gezondheid van jouw hond is 1 van de dingen waar je over denkt voordat je jouw hond pindakaas geeft. De ingrediënten van de pindakaas die je wilt geven is het tweede.

 

Zout in pindakaas

Veel Nederlandse merken pindakaas bevatten zout. Honden hebben naast hun dagelijkse voeding geen toevoeging van zout nodig. Het kan zelfs serieuze schade aan hun gezondheid te weeg brengen. Kies je een pindakaas voor jouw hond? Kijk dan of er zout in zit. De pindakaas mag geen zout bevatten. Voor geen enkele hond is zout in pindakaas gezond en zeker niet voor honden met nierproblemen.

 

Honden met een gevoelige maag of op speciaal dieet

Voor honden met een gevoelige maag of die op een speciaal dieet staan, is pindakaas geen geschikt tussendoortje. Pindakaas is vrij vet en kan daardoor bij sommige honden zwaar op de maag vallen. Staat jouw hond op een speciaal dieet voor een gezondheidsprobleem? Dan mag jouw hond waarschijnlijk alleen zijn hoofdvoer of aangevuld met passende snacks.

 

Honden met overgewicht

Voor honden met overgewicht die moeten afvallen is pindakaas niet de beste snack om te kiezen. Zoek je naar een gezond vulling voor de LickiMat en denk je aan pindakaas? Voor honden met overgewicht kun je dan beter kiezen voor een alternatief zoals yoghurt, SmoothieDog of Ritzenberger gestoomde worst dieetmenu.

 

Suiker in pindakaas

Hoewel er niet veel merken pindakaas zijn waar suiker in zit, ze zijn er wel. Geef jouw hond geen pindakaas met suiker. Suiker is voor honden een slechte aanvulling op hun maaltijd. Suiker veroorzaakt tandproblemen, maagproblemen, gewichtstoename en kan diabetes veroorzaken.

 

Xylitol in pindakaas

Suiker in pindakaas is slecht voor de gezondheid van de hond, maar zoetstof xylitol is dodelijk voor honden. Hoewel in Amerika xylitol veelvuldig in pindakaas wordt gebruikt als ‘light’ alternatief op de pindakaas met suiker, zijn in Nederland (nog) geen merken pindakaas met xylitol. Maar neem altijd het zekere voor het onzekere en controleer de labels voordat je iets aan jouw hond geeft. Of je kiest gewoon meteen voor een speciale hondenpindakaas.

 

Palmolie in pindakaas

Een ander ingrediënt die je wilt vermijden in het dieet van jouw hond is palmolie of palmvet. Dit is een veelvoorkomend ingrediënt in pindakaas. Hoewel het niet giftig is voor honden zoals xylitol, honden kunnen toch ernstig ziek worden van het eten van palmolie. Palmolie kan diarree, uitdroging en misselijkheid veroorzaken. In extreme gevallen kan palmolie zelfs resulteren in pancreatitis en blokkades in het maag-darmkanaal.

 

Pindakaas giftig voor honden

Pindakaas die is bedoeld voor mensen is natuurlijk niet ontwikkeld voor honden. Hoewel de pindakaas zelf niet giftig is voor honden, kan dit het wel zijn wanneer er xylitol in zit. Ingrediënten die je wilt vermijden zijn;

 

  1. Xylitol
  2. Zout
  3. Suiker
  4. Palmolie of palmvet

 

Waarom kiezen voor speciale hondenpindakaas

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een speciale hondenpindakaas. De voornaamste reden is dat je zeker kunt weten dat er in hondenpindakaas geen xylitol of zout zit. In de drie merken hondenpindakaas die we bij Hondjekoek.nl verkopen zit geen suiker, zout, xylitol en palmolie. Zo weet je zeker dat je de meest gezonde keuze maakt voor jouw hond.

 

Onze merken hondenpindakaas;

Van Pom – Pomkaas is een gezonde hondenpindakaas met kokosolie en chia

Pawfect Peanut Butter is een hondenpindakaas in 5 verschillende smaken.

 

Wanneer geef je de hond pindakaas?

Veel honden zijn dol op pindakaas. Het is dan ook een goed idee wanneer je jouw hond een pil wilt geven deze in hondenpindakaas te verstoppen. De smaak in combinatie met de substantie maken het onmogelijk om te weerstaan of weer uit te spugen. Een ander mooi nut van hondenpindakaas is voor een kalmerende speelsessie met een LickiMat of voerspeeltje. SodaPup heeft zelfs een hondenspeeltje in de vorm van een pinda.

 

Hoeveel pindakaas mag een hond?

Geef hondenpindakaas met mate aan jouw hond. Geef kleine honden maximaal een halve theelepel 2x per dag. Middelgrote honden en grote honden maximaal 1 theelepel 2x daags. Honden hebben niet dagelijks behoefte aan pindakaas. Is jouw hond gek van pindakaas? Gebruik het dan juist op momenten dat je het goed kunt gebruiken. Bij het geven van medicijnen of bij extra spannende gebeurtenissen op een LickiMat of likspeeltje.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.