De voordelen van natuurlijke hondenvoeding

De voordelen van natuurlijke hondenvoeding

Een goede gezondheid is iets waar we allemaal mee bezig zijn en onze geliefde huisdieren verdienen natuurlijk dezelfde kwaliteit zorg. Eten is daarbij cruciaal en daarom is natuurlijke hondenvoeding steeds populairder aan het worden.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke hondenvoeding ten opzichte van standaard hondenvoeding?


Een goede gezondheid is iets waar we allemaal mee bezig zijn en onze geliefde huisdieren verdienen natuurlijk dezelfde kwaliteit zorg. Eten is daarbij cruciaal en daarom is natuurlijke hondenvoeding steeds populairder aan het worden. Wij leggen in dit artikel uit wat de voordelen van natuurlijke en biologische hondenvoeding zijn en waarom je geliefde viervoeter niet zonder kan.

 

Geen kunstmatige en ongezonde bijproducten


Veel standaard en goedkoop hondenvoedsel bevat schadelijke bijproducten en veel dierlijke bijproducten. Daarnaast zitten er ook vaak conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen in. Natuurlijk voedsel is veel voedzamer dan producten die chemische bijproducten bevatten, omdat het volledig natuurlijke ingrediënten zoals vlees, vis en eieren bevat. Dat kan ervoor zorgen dat er een einde komt aan kwaaltjes waar je huisdier aan lijdt die worden opgewekt door onnatuurlijke additieven, giftige pesticiden en kunstmatige componenten die in standaard hondenvoeding kunnen zitten.

 

Minder spijsverteringsstoornissen en een betere stoelgang


Door het gebruik van hoogwaardige eiwitten is natuurlijke voeding beter verteerbaar voor je hond. Door standaard hondenvoeding kan je hond last krijgen van diarree of andere maagklachten. Natuurlijke voeding heeft een hoger voedingsniveau en bestaat uit organisch vlees, fruit, groenten, mineralen en vitamines. Hierdoor is je hond veel gezonder en dat zie je terug in een stabielere stoelgang met stevige en minder stinkende ontlasting. Verder is natuurlijke hondenvoeding ook beter verteerbaar waardoor ze de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezond immuunsysteem beter op kunnen nemen. Het verhogen van de immuniteit van je hond kan helpen om infecties en ziekten te voorkomen en een bezoek aan een dierenarts te vermijden.

 

Een fittere viervoeter


De effecten van natuurlijke voeding kun je terugzien in het hogere niveau van energie en fitheid van je hond. Natuurlijke voedingsmiddelen voorzien je huisdier van alle brandstof die hij nodig heeft om actief te blijven. Ze bevatten namelijk grotere hoeveelheden voedingsrijke calorieën. Voer je hond altijd op het oog: je houdt hierbij wel de richtlijn aan van de producent, maar je kunt bijvoorbeeld iets meer voeren op een actieve dag en iets minder voeren op een rustige zondag. Zo help je je hond om een gezond gewicht te behouden. Een mollige pup kan er op het eerste gezicht erg schattig uitzien, maar als een hond te zwaar is kan dat ook gezondheidsklachten veroorzaken.

 

Vermindering van huidaandoeningen en allergieën


Als je hond lijdt aan allergieën of een irriterende huidaandoening dan kan natuurlijke hondenvoeding helpen om de symptomen te verminderen of zelfs volledig te genezen. Natuurlijk hondenvoer biedt op de lange termijn de beste kans om huidinfecties en allergieën te bestrijden. Omdat het geen kunstmatige kleur- en smaakversterkers, chemische additieven en giftige pesticiden bevat is je hond gelijk al een stuk gezonder. Daarnaast zijn veel natuurlijke voedingen verkrijgbaar in enkelvoudige eiwitten. Heb je een hond met een allergie voor rund of kip, kies dan voor een voeding met bijvoorbeeld eend of geit.

 

Beter op lange termijn


Net als bij mensen is natuurlijke voeding ook het beste voor je hond op de lange termijn. Een van de belangrijkste effecten is dat natuurlijk voedsel zorgt voor een langer en gezonder leven. Je ziet het terug in een mooie en glanzende vacht, de energie om te rennen en te spelen, een gezond en stabiel gewicht en een sterk immuunsysteem. Kortom het verhoogt de levensverwachting en de kwaliteit van leven en dat zijn zaken die je jouw geliefde hond natuurlijk ook van harte toewenst.

 

Ons assortiment natuurlijke hondenvoeding

 

Wij hebben de keuze uit brokvoeding en natvoer. Brokvoeding en houdbaar natvoer is te bestellen via de webwinkel en dit verzenden wij door heel Nederland en België. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.