Begin je hond nu te ondersteunen bij vuurwerkangst

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock
  • Geplaatst in hondentips
  • 0
Begin je hond nu te ondersteunen bij vuurwerkangst

We zijn bijna halverwege november, op veel plaatsen zijn er al knallen te horen. Als je hond angstig is voor vuurwerk dan is het nu echt wel het moment om actie te ondernemen.

Stappenplan bij vuurwerkangst

Hier vind je een stappenplan om je hond met supplementen te ondersteunen bij vuurwerkangst. Deze blog plaatsten wij vorig jaar al op de website, maar nu delen we nog meer tips. Als je wilt weten hoe je je hond kunt helpen met natuurlijke middelen dan is het aan te raden om eerst het artikel te lezen en de benodigde producten op tijd te bestellen. Wij zijn gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw, wacht niet tot het laatste moment.

 

Dit zijn de producten die je nodig hebt in het stappenplan bij vuurwerkangst:

  1. Puur Tranquil Vanaf 1 december
  2. Puur Nervo Vanaf 15 december
  3. Phytonics Strezz Op 31 december

 

Bach Bloesemtherapie voor je hond

Naast bovenstaande supplementen kun je je hond ook helpen door Bach Bloesemtherapie in te zetten. Jessica van Bewust met je hond maakt dit voor je op maat. Je kunt hiervoor bij haar een telefonisch consult boeken, waarna ze de Bach Bloesem speciaal voor jouw hond samenstelt. Liever geen consult? Je kunt ook standaard mixen bestellen, er zit dan alleen geen begeleiding bij.

 

Wist je trouwens dat vuurwerkangst niet alleen mentale spanning geeft maar dat het ook voor fysieke stress kan zorgen en zo een aanslag is op het lichaam? Zeker als je een hond hebt die al fysieke gezondheidsproblemen heeft dan kan dit leiden tot meer klachten. Begin dus echt ruim op tijd te ondersteunen.

 

Tip: Als je hond altijd gespannen of angstig is dan is het verstandig om daar ook eens goed naar te laten kijken. De oorzaak kan dieper liggen in bijvoorbeeld een voedingstekort, een disbalans in de organen of een opgelopen trauma. 

 

Hoe kun je je hond begeleiden bij vuurwerkangst?

Is het goed om zelf je hond te ondersteunen als er angst is of niet? Hoe help je je hond zich veilig te voelen bij jou? Wens je dat jouw hond dit jaar veel relaxter door de periode rondom de jaarwisseling komt?

 

De online cursus Honden & Vuurwerk van hondenschool Leersamen uit Heemskerk helpt je hierbij op weg! Je krijgt inzicht in de belevingswereld van je hond, je leert hoe je stresssignalen en angst bij je hond kunt herkennen en hoe je hem op een liefdevolle manier kunt helpen. In module 6 ga je zelfs een stappenplan maken voor oudjaarsdag. Samen ontspannen door de jaarwisseling heen, dat wil jij toch ook voor je hond?

 

Wij kennen Annemieke van hondenschool Leersamen nu een aantal jaar en kunnen deze training van harte aanbevelen. Vroeger stond ze wekelijks bij ons in de winkel in Haarlem met de honden-speel-o-theek. Daar dit een online training betreft kun je hem overal volgen. En wij mogen je €10,- korting geven! Met code: hondjekoek2022! wordt dit automatisch berekend bij het aanschaffen van de cursus.

 

Succes met alle actiepunten en voorbereiding voor de komende tijd. We hopen dat je iets aan de tips hebt en dat de komende periode wat makkelijker wordt. Naast alle bovenstaande tips kun je bij ons ook terecht voor verschillende snuffelspeeltjes en likmatten om je hond iets positiefs te doen te geven en zo af te leiden van enge geluiden. Deze producten zijn ook leuk om alvast cadeau te geven voor Sinterklaas of Kerst. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap! 

 

Lees hier verder waarom iedere hond een Lickimat nodig heeft

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.