STOP! Het groene alternatief voor vlooien- en tekendruppels

STOP! Het groene alternatief voor vlooien- en tekendruppels

Het is tekentijd! Hier onze ervaring met STOP! Het groene alternatief voor vlooien- en tekendruppels

Vorige week kreeg ik een sms van de uitlaatservice: Tekenalarm! Er zijn momenteel al weer heel veel teken in de duinen. Al verschillende honden verlost van teken. Wil je je hond a.u.b. goed behandelen?

 

Tekentijd

Het is weer zover. Nu kunnen teken bij de juiste temperaturen het hele jaar door actief zijn, maar in het voorjaar rond eind maart/ begin april, wanneer de temperaturen iets aangenamer worden, lijkt het wel een soort van explosie. Deze kleine spinachtigen kunnen voor een hoop ellende zorgen. De ziekte van Lyme is bij iedereen wel bekend. Ook voor vlooien zijn de temperaturen in deze periode aangenaam om zich razendsnel voor te planten.

 

Bescherming tegen vlooien en teken voor huisdieren

Het is daarom niet gek dat er bij ons in de winkel in deze periode (en ook in het najaar, wanneer de kachels in huis weer aan gaan) de anti vlooien- en tekenmiddelen over de toonbank vliegen. Wanneer je echt een plaag hebt, ontkom je er bijna niet aan om gif te gebruiken. Bekende middelen zijn Advantage en Advantix. Maar het blijft gif, en daarom hebben wij ook natuurlijke middelen in ons assortiment.

 

Begin op tijd met het behandelen 

Vorig jaar gebruikte ik voor onze Berner Sennen honden voor het eerst het middel: Stop! Animal Bodyguard Aromatherapie Het was destijds net op de Nederlandse markt en ik wil altijd 'eerst zien en dan geloven'. 2 berenvachten dagelijks na alle wandelingen door speuren op zoek naar teken, is bijna een dagtaak en wellicht mis je hier en daar een plekje. (Check in ieder geval altijd rond de oren en aan de binnenkant van de oren, de kop en de nek, onder de oksels, tussen de poten, tussen de tenen en onder de staart). In juni gingen ze voor hun zomerbehandeling naar de trimsalon en was ik blij verrast dat er na 2 maanden gebruik van dit middel geen enkel ongedierte werd aangetroffen!

 

Hoe werkt STOP! ?

Stop! zijn 100% natuurlijke druppels, o.a. gemaakt van etherische oliën, ze zijn hypo-allergeen! De unieke plantaardige formule is naast geschikt voor honden, ook geschikt voor katten, konijnen, fretten, cavia's en hamsters. Je gebruikt het product uitwendig door de haren van je huisdier te spreiden en de druppels zo goed mogelijk over de huid van het gehele lichaam te verdelen. Het is zelfs niet erg om de druppels met je vingers op dun behaarde plekken zoals in de liezen en oksels te smeren. De kop met favoriete plekken zoals de randen van de wenkbrauwen en oren, voorzichtig met de vingers insmeren. Je smeert het alleen niet op de slijmvliezen.

 

In een verpakking zitten 4 hersluitbare flesjes van 8 ml en je gebruikt ongeveer 0,5 ml per kg. De werkzaamheid is optimaal naarmate de huid goed doordrongen raakt van het aroma (het is ook nog eens heerlijk geurend).

 

KG Minimaal Maximaal
0 - <2 1 ml 2 ml
2,5 - 7 2 ml 4 ml
7 - 15 4 ml 8 ml
15 - 30 6 ml 16 ml
> 30 8 ml 24 ml

 

 

Begin altijd met de minimale dosering, indien dit niet afdoende werkt dan kun je het geleidelijk opbouwen tot de maximale dosering.

 

Het wordt aangeraden om de 15 dagen te behandeling te herhalen. Ook kinderen kunnen het huisdier na behandeling gewoon aanraken en zwemmen na het toepassen vermindert de werking niet!

 

Wij smeren en druppelen ook dit jaar weer vrolijk door en zijn erg blij met dit groene alternatief!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.