Koffieboomwortels: het natuurlijke kauwbot voor je hond

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock
  • Geplaatst in hondensnacks
  • 0
Koffieboomwortels: het natuurlijke kauwbot voor je hond

Honden houden ervan om met takken te spelen en erop te kauwen. Maar takken kunnen splinteren en zijn daardoor niet geheel ongevaarlijk. Een goed alternatief voor takken zijn koffieboomwortels.

Koffieboomwortels: het natuurlijke kauwbot voor je hond

Honden houden ervan om met takken te spelen en erop te kauwen. Maar takken kunnen splinteren en zijn daardoor niet geheel ongevaarlijk. Een goed alternatief voor takken zijn koffieboomwortels. Dit is gemaakt van natuurlijk hout van de koffieboom en splinter niet. De productie van deze kauwsticks is ook duurzaam. De stukken worden met de hand geoogst van boomwortels, in beschermde gebieden om ervoor te zorgen dat er geen schade ontstaat aan het wortelsysteem van de bomen of bossen.

 

De juiste maat koffieboomwortel voor je hond

De kauwsticks van koffieboomwortel zijn er in verschillende maten die samenhangen met de grootte van je hond. Honden tot en met 5 kg kunnen het beste een koffieboomwortel rond de 50 gram hebben, terwijl honden tot en met 10 kilogram het beste een kauwbot van rond de 100 gram kunnen hebben. Tussen 11 en 25 kilogram zijn er wortels van ca 200 gram en voor de grote honden boven de 26 kilogram raden wij koffieboomwortel kauwbotten aan van ca 300 gram. Het is een natuurproduct, dus ze zijn altijd anders qua vorm em maat.

 

Een natuurlijke product waar je hond dol op is

Een koffieboomwortel is een prettig product waar honden met plezier op kauwen. Het is hard genoeg om een sterke bijtkracht te weerstaan. Elke hond heeft de natuurlijke drang om te kauwen, hiermee reinigen ze o.a. hun gebit. Daarnaast is het ook zacht genoeg en zijn de stukken die er van af vallen niet schadelijk. De wortel wordt geleidelijk aan kleiner, afhankelijk van de intensiviteit van hoe hard je hond op het speeltje kauwt. Het is daarnaast een vegetarische snack en bovendien hypo-allergeen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.