Farm Food rawhide

Farm Food rawhide

De rawhide botten van Farm Food zijn onschadelijk voor de gezondheid

Bij Hondjekoek.nl hebben wij een ruime keuze aan natuurlijke kauwbotten voor de hond, denk hierbij aan puur gedroogde hertenhuidbot, runderkophuid, gedroogde paardenhuidplaten en lamsluchtpijpen. Alles van 100% vlees, zonder chemische toevoegingen. Geschikt voor alle rassen, van groot tot klein en van jong tot oud.

 

Farm Food Rawhide Dental Impressed zijn veilige, zuivere en natuurlijke kauwkluiven gemaakt voor honden.

Daarnaast vind je de rawhide botten van Farm Food in ons assortiment. Rawhide botten zijn de laatste tijd zeer negatief in het nieuws op internetsites en social media, hierbij worden voornamelijk de schadelijke productiemethodes benoemd.

 

Graag willen wij je met dit blog informeren over de goede kwaliteit van Farm Food rawhide.

 

De Farm Food Rawhide botten zijn gemaakt van gedroogd onderhuids bindweefsel.

Er zijn veel verschillende kwaliteit kauwkluiven beschikbaar voor honden die gemaakt zijn van huid (in de volksmond vaak rawhide genoemd). Veel kluiven worden gemaakt van gelooide huid (oftewel de lederhuid). Farm Food verkoopt al 20 jaar, sinds 1996, rawhide kluiven die gemaakt worden van onderhuids bindweefsel. Bij de productie van Farm Food rawhide kluiven wordt geen gebruik gemaakt van de lederhuid.

 

Farm Food maakt bij de productie van haar kluiven absoluut geen gebruik van chemicaliën. Het onderhuids bindweefsel wordt vers aangeleverd bij de productie locatie, het gebruik van chemicaliën (in de meeste gevallen metaalzouten, die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van honden) is gewoonweg niet nodig. Daarnaast wordt het onderhuids bindweefsel al in een vroeg productieproces los gemaakt van de lederhuid. Het is dus ook niet nodig om het onderhuids bindweefsel in aanraking te brengen met chemicaliën om haren te verwijderen, er zit simpelweg geen haar op!

 

De Farm Food Rawhide botten zijn absoluut vrij van chemicaliën.

Het onderhuids bindweefsel heeft van nature een crème-witte kleur en wordt niet gebleekt met chloor. Wel wordt er een lage concentratie waterstofperoxide gebruikte (minder dan 3%) om eventueel aanwezige bacteriën te doden. Deze concentratie is onschadelijk en wordt tijdens het productieproces verwijderd door het wassen met water.

 

De crème-witte kleur van het onderhuids bindweefsel blijft tijdens het productieproces behouden. Er wordt geen gebruik gemaakt van kleurstoffen om onvolkomenheden zoals vlekjes of verkleuringen op de kauwbotten te verbergen. Het is en blijft een natuurproduct en het kan dus voorkomen dat het niet stralend wit is.

 

Ook wordt er geen lijm gebruikt. Onderhuids bindweefsel heeft tijdens het droogproces en het feit dat het uit collageen bestaat, een zelfklevende werking waardoor het zijn vorm behoudt als het droog is. Het gebruik van lijn is dus niet nodig.

 

De Farm Food Rawhide botten komen uit Europa

Farm Food rawhide komt uit Turkije en het Farm Food team bezoekt de producent regelmatig om de kwaliteit te waarborgen. De meeste kauwkluiven komen uit Azië (vooral China, Thailand en India). De kwaliteit van de kauwkluiven uit deze landen kan vaak nogal te wensen over laten en het productieproces is heel moeilijk te controleren. Daarom laat Farm Food kluiven uit deze landen links liggen.

 

We hopen dat je met dit artikel gerust bent gesteld.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.