De leukste wandelgebieden voor honden in omgeving IJmuiden

 • Geplaatst op
 • Door Martje Boselie
 • Geplaatst in hondentips
 • 6
De leukste wandelgebieden voor honden in omgeving IJmuiden

5 wandeltips met je hond vlakbij onze winkel in IJmuiden

Een bezoek aan onze winkel combineren met een fijne wandeling, heerlijk toch? In dit blog delen wij onze 5 favoriete wandelgebieden met je, lees je mee?

 

IJmuiderslag

Met stip onze favoriet: de IJmuiderslag. De IJmuiderslag is een breed strand bij IJmuiden aan Zee waar honden richting Bloemendaal het gehele jaar los mogen lopen. Let wel: tot je op het strand bent dienen de honden aangelijnd te zijn. Je kunt hier heerlijk even uitwaaien samen, een strandwandeling is altijd fijn! Je kunt de auto parkeren aan de IJmuiderslag, dit is slechts 5 minuten met de auto vanaf de winkel. Hier vind je ook Paviljoen Beach Inn, de meest hondvriendelijke strandtent van Nederland!

 

 

Duinen IJmuiden

Liever geen natte hond na een wandeling aan zee? Kies dan voor een wandeling in de duinen! Helaas mogen honden sinds kort hier niet meer loslopen, maar het blijft een mooi gebied voor een fijne wandelig. Om hier te komen parkeer je de auto langs de Amperestraat, dit is 5 minuten met de auto vanaf de winkel. Vanaf hier wandel je zo het heerlijke duingebied in. Wil je de wandeling wat groter maken? Dan kun je ook richting het Kennemermeer of het hondenstrand, zo combineer je duinwandeling alsnog met water.

 

Park Velserbeek Velsen-Zuid

Heb je meer zin in een fijne boswandeling? Dan is Park Velserbeek echt wat voor jou. Het is een heerlijk stadspark langs water en door het bos. En extra fijn: bijna overal mag je hond los! Je kunt ook verder wandelen richting Landgoed Waterland en Landgoed Beeckestijn, let wel op dat honden hier (deels) aan de lijn moeten. Parkeren kan bij de Theeschenkerij (Velserbeek 3, Velsen-Zuid). Ook dit is slechts 5 minuten rijden vanaf de winkel. Op zondag is de Theeschenkerij meestal ook open! 

 

 

Beeckestijn Driehuis

Wil je een unieke wandeling maken? Kies dan voor Buitenplaats Beeckestijn. Hier vind je een heerlijk bos om in te winkelen, afgewisseld met strakke tuinen zoals een kruidentuin of siertuin. Honden zijn aangelijnd altijd welkom en mogen op sommige plekken los lopen. Het adres van de parkeerplaats is: Rijksweg 134 in Velsen-Zuid. Dit is 6 minuten rijden vanaf de winkel. Hier vind je ook Brasserie Beeckestijn, waar honden welkom zijn. Dit gebied is zeker de moeite waard om eens te bezoeken wanneer je echt even wat anders wil dan een standaard wandeling, aanrader!

 

Burgemeester Rijkenspark Santpoort

Het Burgermeerster Rijkenspark in Santpoort, is een oud stadspark waar je hond op aangegeven plaatsen los mag lopen. Wij komen hier altijd graag met onze hond voor een heerlijke wandeling. Over paden loop je door het bos, terwijl je hond lekker los kan rennen. Je kunt parkeren aan de Velserhooftlaan in Santpoort-Noord, dit is 10 minuten rijden vanaf onze winkel. Iets verder weg dan de bovenstaande wandelingen, maar zeker de moeite waard wanneer je graag een rustige wandeling wil maken.

 

 

In welk gebied zou jij graag een wandeling maken met jouw hond?

Reacties

 1. Fred & Yvette - Hondenspiegeltrainer Fred & Yvette - Hondenspiegeltrainer

  Fred en ik komen graag langs na een wandeling in jullie nieuwe winkel.
  Heel veel succes met de verhuizing!

 2. Herder Kenzo en baas Herder Kenzo en baas

  Leuk dat inkijkje in de nieuwe winkel! En mijn baasje en ik gaan elke week naar Ijmuiderslag. Leuk om dat binnenkort nog beter te kunnen combineren. Succes met de verhuizing!!! En veel geluk en plezier!!!

 3. Ramona de Brock Ramona de Brock

  Leuk om je weer te verwelkomen straks! In IJmuiden kun je makkelijk achter de winkel parkeren, daar is ook een ingang.

 4. Yvonne Veerman Yvonne Veerman

  Ben blij dat jullie verhuizen, Haarlem was erg moeilijk met parkeren, dus wij komen zeker terug als jullie in IJmuiden openen.
  Ook blij met de uitlaatplaatsen lekker naar het strand, Guusje zal het zeker leuke vinden, heel veel succes met de verhuizing en tot in het nieuwe gebouw van Hondjekoek, fijne jaarwisseling en blijf gezond, groetjes Yvonne.

 5. Boxervriend Boxervriend

  Veel succes met de verhuizing naar IJmuiden en veel geluk en plezier in jullie mooie nieuwe winkel :o)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.