Verminderde kwaliteit van leven door Omega-3 tekorten

Verminderde kwaliteit van leven door Omega-3 tekorten

Wij (huisdieren en mensen) krijgen veel meer omega-6 binnen dan omega-3. De verhouding is enorm uit balans en zorgt voor verschillende klachten als o.a. klachten ten gevolge van laaggradige ontstekingen, hart- en vaartziekten en gewrichtsklachten.

Te weinig omega-3 in onze voeding

Omega-3 is enorm belangrijk voor je gezondheid. Minstens zo belangrijk als vitamines en mineralen. Bij tekorten kan je lichaam niet optimaal functioneren. Je kunt last krijgen van o.a. klachten ten gevolge van laaggradige ontstekingen, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.

 

40 tot 50 jaar geleden had ons westerse dieet ongeveer net zoveel omega-3 als omega-6. Dit is vandaag de dag enorm veranderd. We krijgen teveel bewerkte voedingen en plantaardige oliën binnen. Hierin zit tot wel 80% omega-6 en nauwelijks nog omega-3.

 

Ditzelfde geldt voor diervoeding, hierin zit ook een grote hoeveelheid omega-6. Dus ook de dieren die geconsumeerd worden bevatten nauwelijks nog omega-3. Ook in diervoeding ontstaan tekorten en zo krijgen onze huisdieren ook weer te weinig omega-3 binnen.

 

Een gezonde verhouding omega-6 / omega-3 is van belang om bij klachten goed te kunnen herstellen. En preventief is het van belang om je gezondheid te behouden en te versterken. Een gezonde verhouding is 3:1 of lager.

 

Laat je niet afschrikken door het woordje 'vet'.

Essentiële vetzuren zijn onmisbaar en zorgen ervoor dat alle functies in het lichaam goed werken. Onder deze functies vallen ook de hersenen, spieren, bloedsomloop en de ademhaling. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die we niet zelf produceren, het is dus noodzakelijk deze binnen te krijgen via onze voeding of als aanvulling.

 

Hierboven beschreef ik al dat er in onze huidige voeding heel veel omega-6 bevat en nagenoeg geen omega-3. Daarom is het het beste om dagelijks omega-3 in te nemen via een supplement als visolie.

 

Een goede visolie:

 

  • Is neutraal van smaak (heeft een lage Totox-waarde, oftewel oxydatiewaarde) en heeft daardoor geen ranzige smaak
  • Heeft een ontstekingsremmende werking
  • Draagt bij aan het oplossen van jeuk en schilfers en stimuleert een glanzende vacht en een gezonde huid
  • Heeft een MSC keurmerk (er wordt o.a. geen extra vis voor gevangen en er zijn geen nadelige gevolgen voor oceanen, milieu en lokale bevolking)

 

Wil je meer weten?

Wij hebben dierenarts Erwin van Gijtenbeek bereid gevonden om een lezing te geven over honden en de noodzaak van het supplementeren van omega-3. Daar het voor mensen hetzelfde werkt, leer je ook wat het voor jezelf betekend als je een tekort hebt aan essentiële vetzuren. Natuurlijk kun je tekorten oplossen. Wij hebben een nieuwe omega-3 olie gevonden die de mogelijkheid geeft om je huidige verhouding omega-6 / omega-3 te testen. Tevens heeft dit product de laagste Totox-waarde (oxydatiewaarde) die we tot nu toe zijn tegengekomen. Ook daar kan Erwin je alles over vertellen.

 

Erwin van Gijtenbeek is naast dierenarts onder andere ook osteopaat voor dieren, orthomoleculair geneeskundige en kPNI therapeut. Hij helpt mensen en dieren om beter te worden. Lezingen van Erwin zijn altijd druk bezocht. Geef je dus snel op. De lezing vindt plaats op maandagavond 24 juni in Haarlem. Het begint om 20 uur en duurt ruim een uur. Je kunt je opgeven via de mail: info@hondjekoek.nl

 

 

Reacties

  1. k. v. Voorst k. v. Voorst

    Bij deze geef ik mij op voor de lezing van Erwin Gijtenbeek op maandag 24 juni.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden