Hondenmassage

Hondenmassage

Dit is een gastblog over hondenmassage door Esmee Hogenboom van hondenmassage Haarlem

Hondenmassage, wat is dat?

Soms zit een hond niet lekker in zijn vel. Misschien door een lichamelijke oorzaak, misschien een geestelijke oorzaak. Dit zie je niet alleen terug in zijn gedrag (bv. onrust of uitvallen) maar zet zich ook vast in het lichaam door een veranderde spanning in huid en spieren. Een hondenmasseur zal dmv observatie en uitgebreide palpatie probleemlokaties traceren om vervolgens met gerichte massage grepen de spanning proberen te doorbreken en de balans weer terug te brengen. Daarnaast werkt massage net als bij mensen ontspannend en stressreducerend waardoor een vicieuze cirkel wordt doorbroken en het natuurlijk evenwicht weer wordt hersteld.

Vanwege deze uitwerking kan massage dan ook preventief worden ingezet bv, om een oudere hond zo lang mogelijk soepel te houden, voor een betere sportprestatie om spieren en gewrichten op te warmen of als geestelijke voorbereiding/ ondersteuning voor of tijdens prikkelrijke situaties bij hyperactieve of gestreste honden. Maar ook een hond zonder problemen zal 100% genieten van jullie speciale momentje 1 op 1. 

Hondenmassage

De uitwerking op het lichaam

De massage zorgt niet alleen voor een optimalisatie van huid en spierspanning, maar omdat het de doorbloeding en lymfecirculatie bevorderd zorgt het er ook voor dat afvalstoffen worden afgevoerd voor een beter herstel. Via de spieren heeft massage ook een positief effect op het soepel houden van gewrichten.  Massage heeft ook een grote invloed op het zenuwstelsel en het hormoonstelsel welke een belangrijke rol spelen bij het gedrag en stressreductie. Massage vergroot het lichaamsbewustzijn van een hond, hij komt weer in contact met zichzelf en heeft meer zelfvertrouwen.

Wanneer en bij wie kan massage worden ingezet:

  • Gedragsproblemen (uitvallen, angst, hyperactiviteit, onzekerheid, depressie, stress)
  • Pre/postoperatief of ander lichamelijk trauma
  • Artrose, ED, HD
  • Zwangerschap
  • Voor/tijdens/na sport activiteiten
  • sportblessures
  • (Ouderdoms) stijfheid
  • Pijnbestrijding
  • Herplaatsers/adoptiehonden

Hondenmassage

Naast de reeds genoemde positieve punten van massage vergroot het ook de vertrouwensband tussen baas en hond. Je leert elkaar nog beter kennen op een leuke en ontspannen manier! 

Als hondenmasseur kom ik (Esmee Hoogenboom van Hondenmassage Haarlem) na een uitgebreide vragenlijst bij mensen aan huis voor consult. De hond kan zo in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven en ervaart minder stress. Ik leer u massagegrepen zodat u uw hond tussen de consulten door zelf ook kan ondersteunen voor een optimaal effect. Daarnaast geef ik ook lezingen en workshops op locatie of aan huis voor een klein gezelschap. Hierdoor krijgen de workshops een individueel karakter met veel aandacht voor kwaliteit en persoonlijke vragen. Heeft u interesse, vragen of bent u benieuwd wat ik voor uw hond kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Tot snel!

Esmee Hoogenboom, 06-24192623, esmee@hmhaarlem.nl, www.hmhaarlem.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden