Hondenbrokken op basis van insecten vies?

Hondenbrokken op basis van insecten vies?

Veel mensen trekken een vies gezicht bij de gedachte aan het eten van insecten, maar wist je dat hondenbrokken op basis van insecten door honden met smaak worden gegeten?

Bugs For Pets

 

Bugs For Pets is een oer-Nederlands familiebedrijf dat alles over diervoeding op basis van insecten weet. Zij zijn hier sinds 2013 mee bezig en zijn het eerste bedrijf dat hondenbrokken op basis van insecten uitbrengt. Mensen gaan steeds bewuster om met voeding. Met insecten, boordevol eiwitten en vetten levert Bugs For Pets een bijdrage aan de wereld van morgen. Voor het produceren van eiwitten uit het vlees van insecten heb je namelijk o.a. veel minder water nodig, dan bij het produceren van eiwitten uit rundvlees.

 

 

Veel honden eten verse vleesmaaltijden

 

En daarom kunnen we best iets terug doen, om bij de keuze voor een hondenbrok voor één van de twee nieuwe varianten van Bugs For Pets te kiezen. Sinds mei dit jaar is er een krokante brok bijgekomen en heeft de geperste brok een vernieuwde en verbeterde samenstelling gekregen.

Wat zit er in de geperste brokken?

 

Ontsloten aardappel, insectenmeel (22%), ontsloten erwten, ontsloten zoete aardappel, johannesbroodmeel, monocalciumfosfaat, kokosvet, zonnebloemolie, krijt

 

 

De geperste brok heeft een laag vetpercentage en kan ook goed gegeven worden aan honden die iets te dik zijn!

 

Wat zit er in de krokante brokken?

 

Gedroogde insecten (26%), gedroogde aardappel (17,5%), aardappelzetmeel (17,5%), erwten (15%), dierlijk vet, zoete aardappel (4%), gedroogd johannesbrood, lijnzaad, mineralen, biergist, zalmolie, inuline (bron van FOS), gedroogde wortel (0,2%), brandnetel (0,2%), Echinacea (0,2%), gedroogde tomaat (0,15%), gedroogde appel (0,15%), gedroogde mango (0,15%), gedroogde pruimen (0,15%), gedroogde banaan (0,15%), tijm (0,15%), basilicum (0,15%), spirulina (0,15%), cranberry (0,1%), selderij (0,1%)

 

 

Aanvullende informatie over insecten

 

Er bestaan ruim een miljoen verschillende soorten insecten. Het is de meest succesvolle diersoort op aarde. In verhouding leven er zo veel meer insecten dan mensen op aarde. Je zou kunnen zeggen dat onze aarde een insectenplaneet is waarop ook mensen leven. En wist je dat insecten dezelfde eigenschappen als vlees bevatten? Het is daarom een super goede vleesvervanger.

Reacties

  1. Ramona de Brock Ramona de Brock

    Hoi Niels, daar kom ik z.s.m. op terug. Er zit in ieder geval zalmolie in de krokante brokken, maar waar het dierlijk vet van is, is mij even ontschoten. In de geperste brokken zit alleen lijnzaadolie in ieder geval. Groetjes, Ramona

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.