Goede doelen

 • Geplaatst op
 • Door Ramona de Brock
 • 0
Goede doelen

Regelmatig worden wij benaderd om sponsoring voor goede doelen, lees hier welke doelen wij steunen.

Stichting dierenthuis in Almere is een permanente opvang voor kansarme asieldieren. Met een team dat geheel uit vrijwilligers bestaat worden er in het dierenthuis honden, katten en paarden verzorgd. Het is mogelijk om deze dieren op afstand te adopteren. Onze 1e adoptiehond was Berner Guus en na zijn overlijden werd dit Wando. Het verhaal van Wando is enorm triest:

Zijn wereld bestond slechts uit een vierkante meter. Hij zat aan een ketting, opgesloten in een donkere schuur. Geen daglicht, geen bewegingsvrijheid, geen frisse lucht. Wando raakte in paniek en begon van pure ellende aan zijn eigen staart te vreten. Zijn wanhopig geblaf om hulp bracht hem het tegengestelde resultaat. In plaats van wat aandacht te krijgen werd zijn bek ook nog eens dicht gebonden met een stuk touw. Monddood en verder ook amper levend sleet hij zijn dagen. Een leven dat slechts uit lijden bestond. Na lange tijd kwam er verandering in Wando`s ellendige bestaan. Hij werd in beslag genomen door de AID en ondergebracht bij stichting `Het Afdankertje`. Zij ontfermden zich over hem en gaven hem weer wat hoop. Zijn stompje staart moest geamputeerd, Wando had zichzelf verminkt uit radeloosheid. Omdat een herplaatsing door Wando`s verlatingsangst niet meer mogelijk bleek kwam Wando naar Dierenthuis. Wando is vriendelijk en heel sociaal naar zijn soortgenoten. Nooit meer alleen, nooit meer in het donker en altijd ruimte om te bewegen.

Naast de maandelijkse donatie sturen wij Wando zo nu en dan iets lekkers, ook voor zijn vrienden! Hier vind je meer informatie over het adopteren van de honden.

Het gebeurd niet vaak dat er iets aan de datum raakt, maar deze producten zet ik op weg naar huis af bij het dierenasiel in IJmuiden en de vereniging de Berner Sennenhond sponsoren wij met snacks voor de georganiseerde clubwandelingen.

Natuurlijk zouden wij nog veel meer goede doelen willen steunen, maar ook voor ons zit daar een max aan. Zet jij je ook in voor een goed doel?

 

Reacties

 1. Jolanda Jolanda

  Steunpunt Assen voor Stichting Wie vult mijn Bak, de dierenvoedselbank. Landelijk ruim 4000 hulpvragenden. Heb het heel druk met voer e.d. inzamelen en tweemaandelijks verdelen. Op deze manier kunnen gezinnen toch hun huisdier houden, vooral met kinderen is dat zo belangrijk. De armoede in dit land wordt steeds groter en de hulpvraag ook, maar ik, en mijn mede-steunpunten zetten zich keihard in....

 2. Rilana Rilana

  Wij zijn ook alle jaren donateur , bij Stichting Dierenthuis. Ik ben nu al 3 keer op bezoek , geweldig wat deze mensen allemaal doen.
  Ook ondersteunen bij the Donkey Sanctuary. Sinds 3 jaar hebben wij een hond uit Roemenie, zij kwam echt uit de hel. Daarom verzamelen wij regelmatig spullen ( dekens, voedsel) voor een stichting. Sparen lege cartridges voor stichting Aap. En ik doe vrijwilligers werk bij de Egelopvang.... :)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.