Een goed begin van 2019

Een goed begin van 2019

Goede voornemens horen bij een nieuw jaar, wij helpen je graag op weg om de gezondheid van je hond te bevorderen.

Ten eerste wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2019! Hopelijk zijn alle bange honden weer een beetje bijgekomen van al het geknal en is de rust teruggekeerd.

 

In dit artikel willen wij je graag op weg helpen om de gezondheid van je hond te bevorderen. De basis voor een goede gezondheid voor je hond is een goede weerstand. Hoe verbeter je deze of hoe houd je hem optimaal?

 

Het belangrijkste is een goede voeding, voor een passend advies kun je het best even langskomen bij ons in de winkel. Wij kunnen dan laten zien wat we in huis hebben en samen zoeken naar een voeding die het beste past bij je hond en je budget. Heeft je hond op dit moment klachten als jeuk, een stinkende vacht, diarree etc, kom dan langs in onze winkel, we helpen je graag.

 

In het weerbaar maken van je hond is een detox- of drainage kuur een 1e stap. Deze kuur zorgt ervoor dat afvalstoffen die bijv. door medicijngebruik, verkeerde voeding, vervuilde lucht en/of water in het lichaam zijn gekomen worden verwijdert.

 

Weerstand begint in de darmen. Je kunt de darmen met Probiotica ondersteunen om een gezond evenwicht te bewaren in de darmen. Daarnaast hebben wij sinds vorig jaar biologische bokashi in het assortiment. Hierover kunnen wij een apart artikel schrijven. Het komt er in het kort op neer dat het een gefermenteerde aanvullende voeding is die een pre-biotische werking heeft. Je kunt dit geven als alternatief voor pens. Dit is eventueel aan te vullen met veendrenkstof, hierover schreven wij al eerder een uitgebreide blog.

 

Een vaccinatie kan belastend zijn voor het lichaam en soms is het nog helemaal niet nodig om te vaccineren. Dit kun je meten d.m.v. een vaccicheck. In het nieuwe jaar willen wij weer nieuwe titersessies organiseren. Als je hier belangstelling voor hebt laat dit dan weten door op dit artikel te reageren of een mailtje te sturen naar [email protected] Is het toch nodig om te vaccineren zorg er dan voor dat de weerstand van je hond optimaal is en gebruik zo nodig een detox- of drainage kuur naderhand.

 

Ook is het verstandig om geen chemische anti-vlooien en tekenmiddelen te gebruiken. Wij hebben met STOP! Animal Bodyguard aromatherapie hier een goed alternatief voor. Sinds kort is er van dit natuurlijke product ook omgevingsspray en shampoo bijgekomen.

 

Wij hopen je met dit artikel wat goede handvatten te hebben gegeven voor een goede start van 2019. Spoedig zullen wij ingaan op andere producten die kunnen helpen om de gezondheid te verbeteren of die kunnen helpen bij lichamelijke klachten als pijn. Mocht je vragen hebben aan de hand van deze blog, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Reageer onder dit artikel of neem contact met ons op via [email protected] Ook vinden wij het altijd leuk als je een bezoekje komt brengen aan onze winkel in Haarlem. De openingstijden en de route vind je hier.

Reacties

 1. Lisa Formby Lisa Formby

  Happy New Year!
  I am interested in the vaccine check, titres sessions that you mention in the email!
  Include me on any correspondence about this subject.
  Thanks,
  Lisa F

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.