ECD test voor dieren

ECD test voor dieren

De ECD test (Energetische Complementaire Dieren Test) is een energetische test die je op weg kan helpen als je dier energetische verstoringen heeft.

De ECD test voor dieren

Misschien ben je bekend met de humane EMB test. Dit is een energetische test, die niet door de huisarts wordt gedaan, maar door een orthomoleculair of natuurgeneeskundig professional. Bij de EMB test wordt door middel van een vingerprik bloed afgenomen en op microscopisch niveau nagekeken. Daarnaast worden er heel veel verschillende parameters energetisch gemeten. Het is geen wetenschappelijk bewezen test en ook geen vervanging van regulier bloedonderzoek, maar inmiddels hebben al veel mensen gebruik gemaakt van de EMB test en kunnen de geteste personen zich vrijwel in alle gevallen in de uitkomst vinden. Wat zou het mooi zijn als er ook zoiets voor dieren zou bestaan. Wel, dat is er! Namelijk de ECD test voor dieren, oftewel de Energetische Complementaire Dieren Test.

 

De ECD test is een energetische test

Het bloed op microscopisch niveau nakijken wordt overgeslagen bij de ECD test, bloed mag namelijk alleen geprikt worden door de dierenarts. Bij dieren wordt er alleen speeksel afgenomen door met een wattenstaafje langs het mondslijmvlies te gaan. Dit speeksel wordt vervolgens naar het laboratorium opgestuurd en energetisch gemeten op verschillende parameters zoals: vaccinatiebelasting, intolerantie, verzuring, toxische belasting en pathogene belasting etc. Als het echt niet lukt om speeksel af te nemen dan is het ook mogelijk om haar in te sturen, maar dit heeft niet de voorkeur.

 

In combinatie met het klinische verhaal wordt er vervolgens een energetische diagnose gemaakt, daarop wordt het behandeladvies gebaseerd. Je ontvangt deze uitslag in de vorm van een behandelplan, daarin worden de energetische punten geanalyseerd en ontvang je advies met betrekking tot het in zetten van celzouten, Bach Bloesems, voeding en supplementen om het dier te ondersteunen.

 

Wanneer is de ECD test niet geschikt

NB: Deze test is niet geschikt als je niets hebt met energetische diagnostiek, de test is ook niet 1 op 1 te vergelijken met regulier onderzoek en vervangt geen dierengeneeskundige zorg. Het heeft ook weinig zin om met de uitslag van de test naar de (meeste) dierenartsen te gaan, daar zij een reguliere aanpak hebben.

 

Welke dieren kun je testen met de ECD test

Je kunt eigenlijk alle dieren met de ECD test testen, maar de test wordt voornamelijk ingezet bij: paarden, koeien, varkens, katten, honden en kleine huisdieren. Ik richt mij op honden, omdat ik daar geschoold in ben en de meeste kennis over heb. In de rest van het artikel neem ik daarom de hond als voorbeeld.

 

Wanneer testen met de ECD test

De test is een fijn hulpmiddel als je een hond hebt met jeuk of pijn, spijsverteringsklachten, allergieën of intoleranties, gewrichtsklachten, chronische klachten zoals reuma of astma, ouderdomsklachten, hormonale klachten, gedragsproblemen, trauma, klachten na vaccinaties of wanneer de hond gewoon niet lekker in zijn vel zit.

 

Wanneer niet testen met de ECD test

De test is niet geschikt bij acute problemen als brandwonden, verwondingen, verlammingen, voortdurende toevallen, aanrijding, oververhitting, onderkoeling, kopschuwheid, sneller dikker worden van buik (maagtorsie), ademhalingsproblemen, slagaderlijke bloedingen, niet kunnen plassen bij katers en reuen, geboorteproblemen, voortdurend braken en/of diarree, diepe wonden of herhaalde pathologie. Ook voer je de test niet uit bij drachtige dieren en gaan we er vanuit dat je bij klachten je hond ook al eens regulier hebt laten onderzoeken.

 

Hoe gaat de ECD test in zijn werk

Als je een ECD test wilt uitvoeren bij je hond dan volgt er na het aanschaffen van de test een uitgebreide anamnese. Je ontvangt via de mail een vragenlijst, die we na het invullen bespreken in een conslut. Het speeksel moet worden afgenomen door een wattenstaafje zo’n 5 seconden in de bek van het dier te plaatsen. Het dient op schoon mondslijmvlies te gebeuren, dus ca 30 minuten voordien niet eten. Dit kun je thuis doen. Als dit compleet is dan worden de anamnese en het wattenstaafje tezamen opgestuurd naar het laboratorium waar de test wordt uitgevoegd. Ik ontvang de uitslag na ongeveer 3 weken, waarna ik het behandelplan moet maken. Je kunt ervan uitgaan dat je met een maand het behandelplan ontvangt.

 

De energetische test meet op basis van het energetisch beeld van de afgelopen 3 maanden. Na de 1e test kun je als je therapietrouw bent en aan de slag gaat met de uitslag na 3 maanden opnieuw testen om het energetisch beeld opnieuw te laten bepalen en zo te zien waar er verbeteringen zijn en waar er eventueel nog meer ondersteuning nodig is.

 

De kosten van een ECD test

De totaalprijs van de ECD test is ter kennismaking voor de 1e 10 honden 159 euro incl. btw. In de prijs zit inbegrepen: het bedrag voor de test zelf (incl. laboratoriumkosten), de verzendkosten, het consult, het uitwerken van de test en de nabespreking. Tijdens de nabespreking is er alle ruimte om vragen te stellen, zodat alles duidelijk is en je aan de slag kunt gaan met het advies. Supplementen die worden geadviseerd zitten niet bij de totaalprijs inbegrepen. Nadat de 1e 10 honden gebruik hebben gemaakt van de introductieprijs gaat de prijs omhoog naar 195 euro. Een herhaaltest kost 150 euro, het consult is dan minder uitgebreid, omdat de casus bekend is. Naast mijn werkzaamheden voor Hondjekoek heb ik wekelijks plek om de ECD test uit te voeren bij 2 honden. Wacht dus niet te lang als je graag een afspraak wilt maken.

 

Als extra toevoeging op de ECD test kun je een specifiek energetisch middel laten maken. De frequenties die hiervoor nodig zijn worden door de computer geanalyseerd en energetisch overgebracht. Je ontvangt dit middel in de vorm van granulen. Het voordeel hiervan is dat je een op maat gemaakt middel hebt. De extra kosten hiervan zijn €19,95 

 

Wie ben ik

Als je de ECD test voor je hond wilt laten afnemen dan word je begeleid door mij, Ramona. Ik ben Hond Natuurlijk Gezond Consultant en heb ruim 20 jaar ervaring met honden. Heb je vragen over de ECD test of wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.