Dierenkliniek IVD op het Animal Event

Dierenkliniek IVD op het Animal Event

28,29 en 30 april vond het Animal Event plaats in Hilvarenbeek. Wij voorzagen dierenarts Iris van Deur van gezonde snacks voor de honden, lees hier haar verslag:

Het Animal Event

 

Animal Event is een groots driedaags dierenfestijn bij de Beekse Bergen voor mij vergelijkbaar met de huishoudbeurs maar dan voor dieren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te vinden. Zo heb ik van alles gezien op het gebied van gezondheid, voeding, sport en spel voor en met dieren, kleding, ontspanning en vakanties. Hoewel heel veel voor honden is bestemd was er ook een paviljoen voor katten, konijnen, knaagdieren, reptielen en vogels, een pennypiste en een boerderijplein. Bezoekers konden drie dagen hun hart ophalen, allerlei snufjes bekijken, zich voor laten lichten en allerlei leuke dingen kopen voor hun geliefde huisdier. Met tassen vol kwamen de mensen voorbij.

 

Dierenarts Iris van Deur

 

Zelf stond ik er ook met een stand als dierenarts voor vooral honden maar ook katten, konijnen en cavia’s met rugproblemen en onbegrepen kreupelheden. Ik ben orthomanueel dierenarts en revalidatiedierenarts in opleiding (www.dierenkliniekivd.nl).

 

Bewegingscheck

 

Geïnteresseerden konden hun hond laten nakijken door mij door middel van een bewegingscheck waarbij ik let op de beweeglijkheid van de gewrichten en de wervelkolom. Vooral jonge honden, sporthonden en oudere dieren hebben nogal eens last van hun rug als gevolg van allerlei gekke bewegingen, ongelukjes of gewoon de ouderdom.

 

Honden kunnen hun rugpijn lang verbergen

 

Soms is het al jaren geleden dat ze een keer over de kop zijn gegaan of een ongeluk hebben gehad. Doordat honden veel kunnen compenseren kunnen ze heel lang rugpijn verbergen. Bij mijn onderzoek maak ik gebruik van mijn handen.

 

Samenwerking met Hondjekoek

 

Om honden op hun gemak te stellen en ze te belonen voor het ondergaan van het onderzoek en behandeling gebruik ik veel koekjes. Ook bij de revalidatie oefeningen gebruik ik veel snacks om het leuk te maken voor de hond. En niet alleen honden zijn dol op het lekkers maar ook speciale kattensnoepjes vinden gretig hun aftrek bij de katten als je iets met ze wil doen. Ik gebruik hiervoor de snacks van Hondjekoek, omdat de meeste honden en katten deze graag eten en omdat ze gemaakt zijn op natuurlijke basis met ook een assortiment voor honden en katten met een voedingsallergie. Blije baasjes en tevreden honden is meestal het eindresultaat.

 

Iris van Deur,

Orthomanueel dierenarts methode Aharon en Revalidatie dierenarts in opleiding.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden