Buurhondje

  • Geplaatst op
  • Door Lili Ujvari
  • 0
Buurhondje

Ben je op zoek naar een oplossing waarbij jouw hond extra aandacht krijgt op momenten dat je zelf geen tijd hebt, bijvoorbeeld door werk of langdurige ziekte? Of heb je zelf geen hond maar vind je het leuk om af en toe met een hond op pad te gaan? Buurhondje koppelt hondeneigenaren aan hondenliefhebbers uit de buurt die graag kosteloos op een hond willen passen.

Hondenoppas uit de buurt nodig? Ontdek Buurhondje.nl!

Buurhondje is in juli 2016 opgericht door Lyte. Een hond past niet in haar drukke leven, maar het leek haar leuk om af en toe een lange wandeling met een gezellige viervoeter te maken. Zij merkte ook dat zij hiermee hondeneigenaren een handje kon helpen. Zo is het idee van Buurhondje.nl ontstaan!

 

De gemeenschap

Eigenaren zoeken een oplossing waarbij hun viervoeter voldoende aandacht krijgt op tijden dat zij zelf druk zijn. Andersom zoeken hondenmaatjes een hond om mee op pad te gaan, zonder dat zij de volledige zorg voor een hond op zich hoeven te nemen. Zij staan klaar om een hond extra aandacht te geven als de eigenaar door omstandigheden weinig tijd heeft.

Sinds november versterkt Lili het team van Buurhondje. Zij heeft zelf twee honden en wil soms een dagje naar haar ouders of op vakantie. Haar ouders vinden het geen goed plan om twee van die grote honden in huis te hebben. Door Buurhondje kan ze met een gerust gevoel toch deze dingen doen, omdat ze weet dat er iemand uit haar buurt graag met haar honden op pad gaat en zij dan méér dan voldoende aandacht krijgen.

 

Hoe werkt het?

Eigenaren én hondenmaatjes kunnen zich gratis aanmelden op www.buurhondje.nl, je kunt meteen zoeken naar leden in jouw buurt. Hoe completer je profiel, hoe beter, voeg dus vooral foto’s toe en vertel wat over jezelf en je hond! Het gratis lidmaatschap kun je upgraden naar het premium lidmaatschap. Van premium leden wordt het telefoonnummer geverifieerd zodat de gemeenschap vertrouwd blijft. Met het premium lidmaatschap kan je onbeperkt berichten sturen en ontvangen. Lyte en Lili raden aan om elkaar altijd eerst te ontmoeten voordat er daadwerkelijk opgepast wordt. Spreek bijvoorbeeld gezellig af voor een wandeling met de hond! Het is voor de eigenaar, het hondenmaatje én de hond belangrijk dat het goed klikt. 

https://www.youtube.com/watch?v=2idW2jTQtVk

 

Wanneer er dan een afspraak gemaakt is om op te passen, is het natuurlijk leuk dat je iets lekkers voor de hond(en) in huis hebt. Als je bij Hondjekoek shopt, dan weet je zeker dat je iets puur natuur besteld en zullen je oppashond(en) en de baasjes hier zeker blij van worden!

 

Waarom Buurhondje?

Met meer dan 2500 leden is Buurhondje een snel groeiend platform. Recentelijk waren zij nog te zien bij NH Buurten, te gast bij Omroep Landsmeer en hebben er diverse kranten, zoals het Eindhovens Dagblad, over Buurhondje geschreven. Maandelijks komen er honderden leden bij. Lyte en Lili vinden het fijn om in contact te komen met hun leden en ontvangen graag feedback. “Pas nog kregen we een foto van een lid toegestuurd die een leenhond had gevonden voor haar zoontje. Dat is toch prachtig! We halen er veel energie uit dat we deel uitmaken van een gemeenschap waar zulke leuke connecties ontstaan.”


Kortom: Hondenmaatjes ervaren het plezier van een hond, ondanks dat ze er zelf geen kunnen aanschaffen. En er kunnen ook nog eens leuke vriendschappen uit ontstaan! Is dit iets voor jou en ben je enthousiast geworden van dit verhaal? Meld je aan op www.buurhondje.nl en volg ons op www.facebook.com/buurhondje

Reacties

  1. John kruys John kruys

    Beste vroeger altijd een golden retriever gehad maar nu om weer een hond te nemen druk etc en de hond zit te lang alleen je moet goed voor je beestje zorgen heb pas nog een Labrador gehad om op te passen een 1,5 lang. Dus ik zoek een hond een Labrador of golden retriever van mensen die een weekend weg willen of een dagje weg!
    De hond mag of kan slapen! Leeftijd van pup tot 6-7 jaar

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.